Mavi Işığın Zararlarından Korunun

Birçoğumuzun gün içinde ekran başında olduğu bu dönemde her gün güneş koruyucu kullanmanız gerekmediğini düşünebilirsiniz. Fakat güneş koruyucu kremlerin de içeriğinde olan bazı maddelerin, cildinizi mavi ışıktan da korumadığını biliyor muydunuz? Peki korunmak için neler yapmalıyız? Detaylar haberimizde…

02.07.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-14:09) Mavi Işığın Zararlarından Korunun

Mavi ışık gün içinde cildimize fazlasıyla zarar verir. Mavi ışığın zararlı etkilerinden korunmak için bazı önlemler alabilirsiniz.

GÜNEŞ KORUYUCULARI ÖNEMLİ

Uzmanlar cilt sağlığı için güneş kremlerinin oldukça önemli olduğunu söylüyor. Bu durum sizin evdeyken güneş kremi kullanmanıza gerek olmadığını düşünmenize neden olabilir. Fakat uzmanlara göre güneş ışığında 15 dakika kalarak aldığınız mavi ışığın etkisiyle led ışığın altında 1 saat kaldığınızda aldığınız ışık miktarının eş değer olduğunu söyledi. Güneşin yaydığı UVA/UVB ışınlarına ek olarak, dijital ekranlar da cildinizde kızarıklık, şişkinlik ve ton eşitsizliğine neden olabilen HEV ışınları yayıyor.

YENİ TEHDİT HEV IŞINLARI

Cildinizi UVA/UVB ışınlarına ek olarak anti-aging özellikleriyle cildinizi HEV ışınlarına karşı da koruyan bir içerik olan Hint ginsengi gibi koruyucu içeriklerle formüle edilen güneş koruyucu kremler ile cildinizde oluşacak hasarı en aza indirebiliyor. Hint ginsengi cildinizi mavi ekranların yaydığı HEV ışınlarından korumaktadır. Aynı zamanda cildi canlandırır ve dış etkenlere karşı koruma bariyerini güçlendirir.

GÖZ ÇEVRESİNİ MAVİ IŞIKTAN KORUMANIN YOLLARI

Cildin yaşlanmasına neden olan en önemli faktör mavi ışıktır. Özellikle gece telefon kullanmaktan dolayı maruz kaldığınız mavi ışınlar, cildimizin normal şartlarda kendini yenilediği bu sürede de gündüz olduğunu düşünmesine neden oluyor. Özellikle ince ve hassas bir deriye sahip olan göz çevrenizi mavi ışıktan korumak için bu teknolojiyle geliştirilen mavi ışık kıran gözlüklerden yararlanabilirsiniz

TON EŞİTSİZLİKLERİNE SON

Melazma, hiperpigmentasyon gibi etkileri olan mavi ışığın cildinize olan zararını en aza indirmek için teknolojik ürünlerinizin ışıklarını azaltmalısınız. Telefon ile konuşma yaparken kulaklık kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal