Maskülen Kombin Nasıl Yapılır?

Bir döneme damgasını vuran stil yarışmasında sıkça karşımıza çıkan bu giyim tarzının doğrusu nedir? Maskülen kombin nasıl yapılır, nerelerde hata yapıyoruz? Hepsini sizin için düzenledik…

14.07.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-15:45) Maskülen Kombin Nasıl Yapılır?

Maskülen kelimesini çok sık duymaya başlasak da birçoğumuz gerçek anlamını bilmiyoruz. Doğru kullanımı maskulen olan bu kelime Fransızcadan dilimize geçmişti. Kökeni Latince olan kelime erkeği anımsatan, erkeksi gibi bir anlam taşıyor. 

Maskülen Giyim Tarzı Nedir?

Maskülen giyim tarzı bilinenin aksine erkek kıyafetleri tercih etmek değildir. Erkek stilini yansıtan parçaların kadın vücuduna göre doğru seçimlerle kombin yapılmasıdır. Kadınların en büyük hatalarından biri bedenlerini olduğundan kalın gösteren ve vücutlarını orantısız gösteren seçimler yapması. Maskülen giyim feminen yansımaları da beraberinde getiren özel seçimlerden yana yapılmalı.

Günümüzde en çok kullanılan Maskülen giyim parçaları blazer ceketler olarak karşımıza çıkıyor. Pensli pantolonlar, düz ve rugan ayakkabılar bu stilin vazgeçilmez parçaları arasında. Birçok mağazada bulabileceğiniz bu kıyafetler yerine erkek kıyafetleri tercih etmeniz Maskülen tarzı yansıtmıyor. Eğer erkek kıyafetlerinin modelleri ile oynanmamış halini tercih ediyorsanız sizin tarzınız Androjen giyim tarzı olarak adlandırılıyor.

Maskülen Kombini Hangi Kadınlar Yapmalı?

Maskülen kombinin hangi kadınlara daha çok yakışacağını anlatmadan önce Maskülen kombinin nasıl yapılacağından bahsetmek gerekiyor. Maskülen kombin nasıl yapılır; erkek kıyafetlerinin feminen yansımaları taşıdığı kesimlerle yapabileceğiniz ve görünümünüze erkeksi bir ifade yansıtacağınız parçalarla yapılır. Maskülen kombin yaptığınızda kadınların zarif stillerinin yerini erkeklerin sert ve keskin stilleri alacak.

Giyim tarzınız kişiliğini yansıtmadığı sürece kombini tamamlamış sayılmazsınız. Eğer prensesler gibi süzülen, naif, kırılgan bir yapınız varsa bu kombinler hiç size göre değil. Maskülen tarzla daha çekici görüneceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İngiliz tasarımcı Victoria Beckham bu kombinleri en güzel taşıyan kadınlar biri. Keskin bakışları ve güçlü duruşuyla bu kombinler adeta bir bütün haline geliyor. Maskülen tarz en çok kişiliğinde de erkeksi yansımalar olan kadınlara yakışıyor.

Maskülen Kombin Nasıl Tamamlanır?

Maskülen kombin yaparken ekoseli blazer çekeler kullanabilirsiniz. Pensli geniş pantolonlar ve pantolon askıları kombinizi tamamlayacak parçalar olabilir. Uzun saçlara sahipseniz bu kombinlerle mutlaka saçlarınızı toplamanız gerekiyor. Sıkı bir topuz veya at kuyruğu yapmayı tercih edebilirsiniz. Maskülen tarzdan vazgeçemiyorum diyorsanız saçlarınızı küt kestirmeniz farklı bir hava kazanmanızı sağlayacak. Kombin yaparken geniş ve yakası belirgin gömlekler tercih edebilirsiniz. Tamamen kapalı gömlekler Maskülen tarzı yansıtmayacağı için mutlaka dekolte kullanmanız gerekiyor. V yaka bu tarzın tamamlayıcı dekoltesi olabilir.

Maskülen Kombinde Aksesuar Kullanılır mı?

Maskülen kombin baştan sonra her detayı düşünmeniz gereken zor kombinlerdir. Maskülen kombin nasıl yapılır; tamamen erkeksi bir görünüm elde etmek istemediğiniz için mutlaka aksesuar kullanarak kombini tamamlayabilirsiniz. Bu aksesuarlar takı yerine şapka olduğunda istediğiniz kombini tam olarak elde edebilirsiniz. Takı kullanmak istiyorsanız cool bileklikler ve Maskülen yüzükler tam size göre.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal