Maskaranızı Çıkarmadan Uyursanız Bu Tehlikeye Dikkat!

Zorlu ve yoğun geçen bir günün ardından bazen makyajı temizlemeden uyuruz. Sabah uyandığımızda makyajın yastığa akması bir yana bütün zararlarını da cildimize işlemiş halde uyanırız. İşte makyajla uyumanın dahha bilmediğiniz zararları.

15.05.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-10:25)

Makyajla uyumanın ne gibi zararları vardr? Makyaj cilde ne gibi etkilerde bulunyor? Oysa sadece bir kaç dakika sürecek makyaj temizleme rutininizi aksatıp makyajla uyuduğunuzda karşınıza çıkacak sonuçları merak ediyorsanız işte makyajla uyumanın zararları!

FONDÖTENİN ZARARLARI

Gün içinde cildinize uyguladığınız fondöten, kirli havaya maruz kaldığında, makyaj zamanla azalır. Cildin kendini yenilemesini önlemeye neden olan mikrodolaşım cildinizin erken kırışması ve akne gibi sorunlarının artmasına sebep olur. 

RUJU SİLMEZSENİZ

Rujla uyumak dudaklarınızın çok daha hızlı kurumasına sebep olarak dudaklarınızın çatlatıyor. Bunu önlemek için yatmadan önce iyice silip dudaklarınıza nemlendirici sürüp sonra uyumak en doğrusu olacaktır.

MASKARAYLA UYUMAYIN

Maskaranın içeriğinde bulunan partiküller kirpik köklerinizi tıkayarak ciltte olduğu gibi kirpiklerinizin de tahriş olup dökülmesine sebep olur. Her ne kadar makyajda en sık kullanılan kozmetik ürün olsa da gün sonunda kirpiklerdeki maskarayı çıkarıp kirpiklerinize vitamin serumu ile bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal