Marlenka Nasıl Yapılır? Marlenka Tarifi

Özellikle çay saatinin yanına çok yakışacak olan bu pastayı siz de kolayca yapabilirsiniz. Bal tadının hissedildiği bu harika tarifi seveceksiniz. Peki marlenka nasıl yapılır? İşte enfes marlenka tarifi...

Marlenka Nasıl Yapılır? Marlenka Tarifi

Marlenka Nasıl Yapılır? Marlenka Tarifi

 

Hafif ama güzel bir tatlı olsun, içimiz bayılmasın da doya doya yiyelim diyorsanız bu tarifi kaçırmayın! Enfes tadıyla hafızalara kazınacak marlenka tarifi...

MALZEMELER

Kek İçin:

200 gram şeker

520 gram un

2 adet yumurta

55 gram tereyağı

2 çorba kaşığı bal

1 paket kabartma tozu

Kondanse Süt İçin:

1200 gram süt(yağlı)

200 gram şeker

Krema İçin:

300 gram yoğunlaştırılmış süt

3 adet yumurta

2 çorba kaşığı bal

55 gram tereyağı

Süslemek İçin:

400 gram fındık içi

KEK YAPILIŞI

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın, yumurtanın iyice kabarmasını sağlayın. Bir tencereye su ekleyin ve ocağa koyun. Isıya dayanıklı ve su dolu tencerenin içine rahatça oturacak bir kap ayarlayın. Bu şekilde tereyağını direkt temas ettirmeden eritin. Erimiş olan tereyağın içine un ve kabartma tozu haricinde kalan malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın. Karışımı homojen bir kıvam haline getirin ve yumurta ile şekerli karışımı ilave edip mikser eşliğinde güzelce çırpın. Hazırlanan karışım iki katına çıktığı zaman, ısıyı kesmelisiniz. Bu karışıma unu yavaşça ve fazla çırpmadan, tahta kaşık ile karıştırın. Kat kat olacak bu pasta için her katı ayrı pişirmek en iyi yöntem olacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. 1,5 kepçe kadar hamurdan olabildiğince eşit döküp, ince bir tabaka biçiminde yayın. Isıttığınız 165 derecelik fırına 5-6 dakika kadar koyun. Bu işlemi karışım bitinceye kadar 7-8 kere uygulayın. Yuvarlak bir kalıp ile düzgünce kesebilirsiniz. Kekin katları hazır!

KONDANSE SÜTÜ

Önce sütü orta ateşte güzelce kaynatın. Her seferinde üzerinde biriken tortuyu alın ve bu işleme yaklaşık 2 saat kadar devam edin. Süt miktarı azalınca sütün taşma süresi kısalacak. 300 gr süt kalıncaya kadar uygulamaya devam edin (Göz kararı 1+1,5 su bardağı). Sonra ocaktan alın ve ince delikli süzgeç ile sütü süzün. Süzdüğünüz sütün içine ayarladığınız şekeri eritin ve tekrar ocağa koyun. Kaynayınca ocaktan alın ve soğutun. Sütünüz bu yöntemle yoğun kıvama gelecektir.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR