Sevilen mantı tarifleri oldukça lezzetli olabiliyor. Hazırlanışı kolay olduğu gibi üzerine yoğurt ve sos hazırlığı da bir o kadar enfes odluğunu göstermektedir.

MANTI MALZEMELERİ

1 paket mantı
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yoğurt

MANTI HAZIRLANIŞI

Hazır mantının hazırlanışı oldukça kolaydır. Yapmanız gereken tencerenize su koyup kaynamasını beklemek. Su kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz. Mantımızı ilave ettikten sonra karışmaması için yemek kaşığı ile zeytinyağını ekleyin. Mantımız pişme kıvamına gelip gelmediğini öğrenmek için bekleyin içersinden alacağınız bir parça mantıyı ortadan ikiye ayırmayı deneyin, ayırırsa mantımız yemek için hazırdır. Mantımızı çıkartıp süzdükten sonra ayrı bir tava içersinde sos hazırlanmalı. Sosumuzu hazırlarken yağımızı koyup kızarmasını bekliyoruz içine pul biber, saça, karabiber ilave ederek kızartıyoruz. İlk önce mantımızın üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu döktükten sonra üstüne de kızarttığımız yağı hafifçe gezdiriyoruz afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın