Mango Nasıl Yenir?

Son yılların en çok sevilen meyvelerinden Mango nasıl kesilir ve yenir? Mango yumuşak mı yenir? Mango kabuğu yenir mi? Mango nasıl kesilir? Sizler için hazırladık…

22.05.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-18:33) Mango Nasıl Yenir?

Mango en sevilen tropikal meyveler arasında yerini korumaya devam ediyor. Yeşil mango içerisinde bulundurduğu yüksek C vitamini ile kan dolaşımı rahatsızlıklarını tedavi etmede yardımcıdır. Mango'yu elinizden geldiğince çiğ tüketin. Mango içerisinde yer alan vitaminler ile sinirler, cilt ve saçlar için faydalıdır. Mango, Orta ve Güney Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinde yetiştiriliyor. Peki Mango nasıl kesilir ve yenir? Mango yumuşak mı yenir? Mango kabuğu yenir mi? Mango nasıl kesilir?

MANGO NASIL KESİLİR VE YENİR?

Türkiye'de de popüler olan bu tropikal meyvenin nasıl tüketileceğini bilemeyebilirsiniz. Magonun çekirdeği etli kısmına sıkı bir şekilde yapışıktır. Magonun çekirdeğine elinizden geldiğince en yakın olan yerden boyuna doğru dilimleyebilirsiniz.

Diğer bir alternatif ise; kesmiş olduğunuz mangonun etli kısmını bıçakla kabuğuna zarar vermeden baklava dilimi şekli verip bir kaşık yardımı ile kabuklarından ayırabilirsiniz.

Mangoyu meyve salatalarında, meyve suyu şeklinde kokteyllerinizde, pasta yapımında ve süslemelerinde de kullanabilirsiniz.

Mango meyvesini dondurma ve sos yapımında da kullanabilirsiniz.

MANGONUN FAYDALARI NELER?

Tropikal meyvelerin en sevilenleri arasında yer alan mango, bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Cildi gençleştirir

-Sindirimi düzenler

-Sıçak çarpmasını önler

-Görme sorunlarına iyi gelir

-Bakterilere karşı koruma sağlar

-Beyni korur

-Kemik hastalıklarına iyi gelir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal