Mandalinanın Cilde Faydaları Nedir?

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri mandalina. Yüksek C vitamini kaynağı olan mandalina, cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilir. Peki mandalinanın faydaları nelerdir?

29.01.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-14:38) Mandalinanın Cilde Faydaları Nedir?

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri mandalina. Yüksek C vitamini kaynağı olan mandalina, cilt bakım ürünü olarak da kullanılabilir. Peki mandalinanın faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

Tam Bir Demir Deposu

Mandalina vücuttaki iltihapları önlemesi ve var olanları kurutmasının yanı sıra yaraların iyileşme sürecini de hızlandırıyor. Mandalina sadece C vitamini değil aynı zamanda güçlü bir demir deposudur. Uykusuzluğa da iyi geliyor. Akşamları uyumadan önce 1-2 adet mandalina yemek sinirleri gevşeterek, daha rahat bir uyku sağlıyor.

Mandalinanın Cilde Faydaları Nedir?

- Mandalina cildi ölü hücrelerden arındırıyor.

- Gözenekleri temizliyor, selülitleri tedavi ediyor.

- Tahriş olan ciltleri onarıyor.

- Kan akışını hızlandırarak cildin parlamasını sağlıyor.

- Önemli bir besin kaynağı olan mandalina cildi içeriden besleyerek daha sağlıklı bir görünüm sunuyor. Uzmanlar, mandalinanın günde 2 tane tüketilmesinin vücuttaki suyu çoğaltmaya da fayda sağladığını söylüyor.

Mandalina suyu Maskesi

Gerekli malzemeler:

- 1 yumurtanın beyazı

- 3 yemek kaşığı mandalina suyu

Hazırlanışı:

Malzemeleri cam bir kasede karıştırın. Karıştırırken ise tahta kaşık tercih edin. Temiz cildinize uygulayın ve yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra iyice durulayın. Eğer yumurtaya alerjiniz varsa bu maskeyi uygulamamalısınız.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal