Mandalinalı Mus Nasıl Yapılır? Mandalinalı Mus Tarifi

Tezgahlarda görmeye başladığımız mandalinalarla harika lezzetler yapmaya ne dersiniz? Mandalinanın o mayhoş lezzeti ile mus yapmak sandığınız kadar zor değil.

Mandalinalı Mus Nasıl Yapılır? Mandalinalı Mus Tarifi

Hem evinize gelen misafirlere hem de çocuklaırnıza hazırlayacağınız ve damakları şenlendirecek bu lezzeti eminiz çok seveceksiniz.

MANDALİNALI MUS TARİFİ

Malzemeler:

-3 yumurta sarısı
-1/4 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı labne ya da krem beyaz peynir
-1/4 su bardağı beyaz çikolata
-1 tepeleme kaşığı vanilya
-10 mandalina
-1,5 su bardağı krema
-6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

-Mandalinaları başlarını keserek içini  boşaltın kabukları kenara alın, mandalinaların suyunu sıkın ve 1/2 su bardağı kadar ayırın.
-Ardından mandalina suyunu kaynattıktan sonra 1-2 yemek kaşığı kadar olacak halde suyunu buharlaştırın ve ateşten indirin.
-Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile beraber çırpın. Ardından benmari usülü karıştırarak pişirin.
-İçerisine erimiş çikolata ve kaynatılan mandalina suyunu ekleyin ve ateşten indirin.
-Bu esnada labne ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini güzelce çırpın. Kremayı kabarana dek çırpın ve kalan şekeri ilave edin içine labneyi katın.
-Ardından yumurtalı karışımla harmanlayın ve mandalina kabuklarına doldurun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri