Mandalinalı Çikolatalı Tart

Yaz meyvelerine yavaş yavaş veda ettiğimiz şu günlerde kış meyvelerinden yapılan tarifler için kolları sıvadık. Enfes bir mandalinalı tart kış akşamlarınıza eşlik edecek.

Mandalinalı Çikolatalı Tart

Ağızlarda mayhoş bir lezzet  bırakan mandalinayı tartla denediniz mi? İkramlık hazırlayacağınız bu  enfes tarifi hazırlamak için sabırsızlanacaksınız.

MANDALİNALI ÇİKOLATALI TART

Malzemeler:

-Tart hamuru
-2 mandalina
-1,5 su bardağı krema
-300 gr çikolata
-75 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı portakal suyu
-1 su bardağı şeker
-1 mandalina kabuğu ve suyu
-2 mandalina
-1 su bardağı su
-Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

-Tart hamurunuzu 180 derece fırında 15 dk süre ile pişirin.
-Bu esnada kremayı kaynatıp ateşten indirin içine çikolataları ilave edip karıştırın ardından tereyağı, portakal suyu, mandalina kabuğu, mandalina suyu ve tuzu ekleyin.
-Ardından 2 mandalinayı ince doğrayın bir sos tenceresinin içersine su ve şekeri katın ve mandalinaları ekleyin iyice kaynatın ve mandalinaları yumuşadıktan sonra içinden alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
-Şurubu 2-3 dk daha kaynatarak koyulaşmasını sağlayın. Çikolatayı pişip soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne dökün ve buzdolabında bekletin.
-Ardından mandalinaları dizin ve soğuyan şurubu dökerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri