Makyajı Demode Yapan Hatalar

Kadın olmanın temel kurallarından biri de bakımdır. Bunun da en önemli basamaklarından biri makyajdır. Makyaj bir kadını kraliçe de yapar; bakımsız, yorgun biri gibi de gösterir.

22.06.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:36) Makyajı Demode Yapan Hatalar

Makyaj bir kadının en büyük motivasyon kaynağıdır. Hiçbir kadın yoktur ki, hayatında bir kere ruj bile sürmemiş olsun. Daha küçük bir kızken bile, çiçeklerden ojeler yaptığımız, annemizin topuklu ayakkabılarını giymeye çalıştığımız o günler, bugün kadınlığımızı hissettiğimiz temel noktada, bizlere içimizdeki inanma gücünü de aşılamıştır. Kadınlık o güçtür!

Makyajı demode yapan hatalar, kişinin kendi yüz yapısını iyi tanımamasından kaynaklandığı gibi, yanlış kozmetik ürününü kullanmak, yanlış renkleri seçmek, uygun ortama göre uygun makyajı yapmamak şeklinde baş gösterir.

Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj yaparken acele edilmemesi gereklidir. Acele edilecekse ya da zorunlu bir durum varsa da mutlaka geniş bir ayna karşısında makyaj yapılmalıdır.

Evde ya da banyoda, bir kozmetik bölümümüz bulunduğu gibi, yanımızda da her durumda hazırlıklı olacağımız acil durum bir makyaj çantası olmalıdır.

Makyajı demode yapan hatalar, kendimize vermediğimiz değer çerçevesinde, ettiğimiz acelenin, yaptığımız yanlış rötuşların ve kimi dikkat dağınıklığımızın sonucudur. Hatalar zincirleme gelir.

Makyaj Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Makyaj yapılırken hangi yüz tipine sahip olduğumuz iyi belirlenmelidir. Kare, yuvarlak, geniş, kalp şeklinde yüz tipleri vardır. Bunların hangisine sahip olduğumuzu tespit etmek, özellikle fondöten ve allık seçiminde bizim için önemli olacaktır.

Ayrıca, yılın moda renklerini takip etmemek, yüz tipimizle birlikte cilt tonumuza göre de eksik malzemeler kullanmak da bizi kötü etkiler. Keza, cildimizi pütürlü gösterecek fondötenlerle kaplamak da hayli demode olacaktır. Makyaj yüzümüzde oldukça pürüzsüz durmalıdır.

Yüzümüzdeki en belirgin nokta kaşlarımızdır. Bu yüzden, onları mutlaka yetkili bir kişinin, bir kuaförün alması gerekmektedir. Makyajı demode yapan hatalar denilince, kaşların düz olması, şeklinin bozuk görülmesi de sayılabilir. Kaş gözlerle birlikte yüze anlamını veren en önemli temsilcilerdendir.

‘Eye-liner’ sürerken de onu çok kalın çekmemek, gözleri koyu bir siyahlık içine hapsetmemek gerekir.

Allığı kullanırken de aşırıya kaçmamalı; özellikle, koyu, kahverengi allıkların yüzümüzde sırıtmasını da engellemeliyiz.

Makyajı demode yapan hatalar, kaşlarımızdan gözlerimize, elmacık kemiklerimizden boynumuza değin, kendimizi tanımadığımızın da genel göstergesidir.

Bu yönde, ilk anlamda hatalara düşmemek adına, bir makyöze de danışılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal