Makyajda Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Çok sık sorulan bir soru: “Makyajda Renk Uyumu Nasıl Olmalı?” İnsanlar özellikle hangi renk göz makyajının kendilerine iyi görüneceğini bilmek istiyor. Güzel bir makyaj görünümü yaratmaya giden birçok hile ve nüans var. İşte herhangi bir makyaj sevdalısının bilmesi gerekenler…

22.06.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:57) Makyajda Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

ANA RENKLER

Kırmızı, sarı ve mavi. Bu renkler spektrumdaki diğer tüm renkleri oluşturur.

İkincil renkler: Ana renkleri bir araya getirerek elde ettiğiniz renkler: sarı + mavi = yeşil-kırmızı + mavi = mor-sarı + kırmızı = turuncu.

Üçüncül renkler: Bunlar ikincil renklerin her iki tarafındaki renklerdir. Örneğin, en yakın ana rengin biraz daha fazlasını ekleyerek elde ettiğiniz kırmızı-mor veya mavi-mor.

TON

Birincil renklerin gerçek rengi ile birlikte karıştırılan ikincil ve üçüncül renkler. Bu renkler temel ve yoğundur. Temel renklere sahip olduktan sonra, beyaz, siyah veya gri ekleyerek, renklerin parlaklığını ve yoğunluğunu değiştirerek bunları ayarlayabilirsiniz. Pastel ve sessiz renkleri bu şekilde elde edersiniz.

Saf renk tonuna beyaz ekleyerek yapılır. Eğer yoğun bir morunuz varsa ve beyaz eklerseniz, lavanta elde edersiniz. Parlak turuncu-kırmızı varsa ve beyaz eklerseniz, sıcak bir portakal-mercan alırsınız ve makyajda renk uyumu yakalarsınız. Gölge: Saf bir renge siyah ekleyerek yapılır. Eğer parlak bir kırmızınız varsa ve üzerine siyah bir dokunuş eklerseniz, daha derin ve daha zengin bir kırmızı elde edersiniz. Saf renk tonuna gri ekleyerek yapılır. Bu makyajda çok geçerli değil, sadece bir tonun, griler ve nötrler gibi daha sessiz hissettiğini bilmeniz gerekir.

TAMAMLAYICI RENKLER

 Renk çarkında birbirine zıt olan renkler: turuncu + mavi veya sarı yanında mor gibi yan yana “titreşme” eğilimi gösteren renklerdir. Makyaj dünyasında, tamamlayıcı renkler birbirlerine “iltifat” etmez çünkü birlikte kullanıldığında oldukça cansız olabilirler. Ancak Kırmızı dudaklı yosun yeşilli göz makyajı oldukça çarpıcı görünebilir. Tamamlayıcı renkler, yüzün ayrı alanlarında, yan yana hemen kullanıldığında en iyisi gibi görünür.

Benzer renkler: Renk çarkında yan yana bulunan ve genellikle aynı ailede bulunan renklerdir. İpucu: Göz farı paletlerinde birçok benzer renk bulabilirsiniz. Aynı renk ailesinin farklı tonlarına sahip olduğunuz için derinlik ve vurgular eklemek oldukça kolaydır. Derinlik ve tanım için koyu rengi göz kapağı kırışıklığına veya kirpik çizgisi boyunca ekleyebilir ve açık tonlar için daha açık renkleri kullanabilirsiniz böylece makyajda renk uyumu yakalarsınız.

SICAK RENKLER

Kırmızı, turuncu veya sarı alt tonlu renkler. Sıcak renklerdir parlak ve enerjiktir yani dikkat çekerler.

SOĞUK RENKLER

 Mavi veya kırmızı alt tonlu renkler. Soğuk renkler daha yatıştırıcıdır ve biraz daha gerileme eğilimindedir. İpucu: Bütün bunlar sizinle, yüzünüzle ve makyajınızla nasıl ilişkili? Renkler birbirleriyle ve cilt tonunuzla nasıl çalışır? Cildi bir filtre olarak düşünebilirsiniz. Serin, pembe alt tonlarınız varsa, makyajınız bundan etkilenecektir. Pembeler daha pembe görünecek, maviler daha fazla göze çarpacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal