Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüzünüze uygun makyaj malzemelerini satın alarak makyaj tekniklerini belirledikten sonra istediğiniz görünümü kazanabilirsiniz. Peki, makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli? Bilmeniz gereken püf noktaları haberimizde bulabilirsiniz.

15.06.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:54) Makyaj Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Makyaj yaparken yüz şekline uygun seçimler yapmadığınız sürede yüzünüzü orantılı göstermeniz mümkün değil. Bunun için kaş kaleminden far fırçasında kadar tüm detaylara dikkat etmeniz gerekiyor.

Makyaj Fırçası Nasıl Seçilmeli?

Makyaj yaparken elle uygulamak yerine fırça tercih etmeniz gerekiyor. Kullandığınız tüm ürünleri fırça yardımı ile dağıttığınız sürede makyaj hatalarına engel olabilirsiniz. Elle dağıttığınız tüm ürünler dağınık ve kirli bir görünüm yaratabilir. Makyaj fırçası seçiminde ise allık, pudra, fondöten, far ve ruj gibi tüm malzemelere uygun fırçaları bulmalısınız.

Fırça seçiminde en çok dikkat etmeniz gereken fondöten fırçasıdır. Pürüzsüz bir yüz görünümü kazanmak için yüze fondöteni en iyi şekilde dağıtacak fırçayı seçmeniz gerekiyor. Kullandığınız malzeme ne kadar kaliteli olsa da iyi dağıtmadığınız sürece pürüzsüz görünmez. Fondöten fırçası olarak kullanımı kolay olan kaşık fırçaları seçebilirsiniz. Bu fırçaların boyutları genellikle orta olduğu için orta boy bir kaşık fırça ile istediğiniz gibi fondöteni dağıtabilirsiniz.

Göz makyajında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta farklı kalınlıklarda fırçaları kullanmanız. Dağıtmak için kalın uçlu, kirpik diplerini doldurmak için çok inci uçlu, göz çevresine kapatıcı uygulamak içinse mini kaşık fırçalar kullanabilirsiniz. Far sürerken baz kullanmak, farın kalıcı olmasını sağlayacaktır. Far bazını elle uygulayarak üzerine tüm malzemeleri fırça yardımı ile dağıtabilirsiniz.

Birçok kadının yaptığı hatalardan biri ruj sürerken fırça kullanmamak. Ruj, dudakların ön plana çıkarırken daha ince görünmesine sebep olabilir. Bu nedenle ilk olarak ruj fırçası ile bir çerçeve yapmanız gerekiyor. Bu çerçeve daha koyu, içi dolduracağınız renkler ise fark edilmeyecek şekilde bir ton açık olmalıdır. Böylece istediğiniz görünümü kazanabilirsiniz.

Makyaj yaparken nelere dikkat etmeli; kullandığınız fırçalar kısa sürede kirlenir ve bir süre sonra istediğiniz etkiyi yaratmaz. Bunun için tüm fırçaları sık sık yıkamanız gerekiyor. Fırça yıkarken beyaz sabun kullanabilirsiniz. Ucunun yıpranmaması için yumuşak hamlelerle yıkamalısınız.

Ruj Seçerken Neleri Bilmeliyiz?

Makyaj malzemeleri seçiminde her parça için ayrı ayrı dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlar arasında dudakları ön plana çıkaran ve makyajı tamamlayan ruju, en doğru şekilde seçmelisiniz. Eğer ince dudaklara sahipseniz hacim verecek mat rujlar size göre. Doğru ruj seçimi yaparken bilinmeyen markalar ve ucuz kozmetik ürünleri tercih etmeyin. Dudaklarınızı kurutan bu malzemeler bir süre sonra soyulur ve sağlığınıza zarar verebilir.

Allık mı Bronzer Mı?

Makyaj yaparken nelere dikkat etmeli; malzeme seçiminde her zaman ten renginizi ve saç renginizi dikkate almanız gerekiyor. Beyaz tenli kadınların seçimi allık olmalı. Bronzer, buğday ten ve esmer tenlere daha çok yakışıyor. Kemikli bir yüz yapısına sahipseniz şeftali tonlarında allık kullanarak yüz hatlarını ön plana çıkaran doğal makyajlar elde edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal