Makyaj Yaparken İhtiyaç Duyulan Malzemeler Nelerdir ?

Makyaj yapmak her kadına kendini daha güzel ve enerjik hissettirir. Bu yüzden günlük hayatımızda, işe giderken ya da bir davete katılırken makyaj yaparız. Peki makyaj yaparken makyaj malzemelerine ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz? İşte detaylar…

03.07.2020-11:08 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-10:49) Makyaj Yaparken İhtiyaç Duyulan Malzemeler Nelerdir ?

Makyaj yaparken ne kadar az ürün kullanırsanız aslında o kadar doğal ve güzel görünürsünüz. Yaşamın her alanında sadeliğin hoşluğunu yakalamak gibi makyajı az yaparak size yakışanın ne olduğunu daha iyi anlarsınız.

İHTİYACIMIZ OLAN MAKYAJ MALZEMELER NELER?

Cildinize uygulayacağınız nemlendirici güzel bir makyajın anahtarıdır. Özellikle ten makyajı yaparken cildinize uygun bir baz kullanmanız, fondötenin daha doğal olmasını sağlar ve kalıcılığı da artırır. Bazdan sonra tabi kullanacağınız fondötenin de cildinize uygun olması oldukça önemlidir. Cildinizi maske gibi kaplayan değil, yüzünüzün rengini dengeleyen, yokmuş gibi duran bir ürün sizi doğal gösterecektir. Bazı fondötenler fırça, bazıları el ile sürülür, bu ayırımı yapabilirseniz siz makyaj konusunda deneyimli olmuş olursunuz.

Kapanmasını istediğiniz sivilceniz, kızarıklık ya da lekeniz var olabilir. Bu sorunların gözükmesini istemediğiniz zaman kalın yapıda olan bir kapatıcı kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizdeki kapatmak istediğiniz kusurları kapatmış olursunuz. Ten makyajını ince bir pudra ile tamamlamak gün içinde makyajınızın kalıcılığını artıracaktır. Büyük bir fırça ile uygulayacağınız toz transparan pudra, sünger ile sürülenlere göre daha hafif ve homojen bir görüntü yaratır.

Aydınlatıcı ürünler benim her zaman favorimdir, özellikle elmacık kemikleri, burun çizgisi, çene gibi yüzün yüksek yerlerini belirginleştirmek, cildi daha sağlıklı gösterir. Burada çok parlak ürünlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Kahvenin tonlarını göz farı olarak hem gündüz hem de gece kolaylıkla kullanabilirsiniz. Özellikle göz çukurunu belirginleştirecek göze derinlik vermek, alt kirpik dibine dış kısmından sürerek gözü büyütmek ve göz kapağının hafif yukarı doğru uygulayarak göz şeklinizi daha çekik ve dinç gösterebilirsiniz. Renkli ya da renksiz, dudakları nemlendirmek daha bakımlı ve iyi görünmenize yardımcı olacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal