Makyaj Süngeri Kullanırken Sık Yapılan Hatalar

Makyaj ürünleri içinde en sık tercih edileni makyaj süngerleri... Makyajda kusursuz etki oluşturan süngeri çoğu zaman doğru kullanamıyoruz.. Peki makyaj süngeri kullanırken yapılan hatalar neler? Gelin birlikte haberimize bakalım.

09.04.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-16:19) Makyaj Süngeri Kullanırken Sık Yapılan Hatalar

Pürüzsüz bir makyaj için fırçalardan olduğu kadar süngerlerden de yararlanırız. Makyaj süngerlerinin kullanımında ve temizliğinde ihmalkar davranmaksa bazı cilt problemlerine neden olabiliyor.

MAKYAJ SÜNGERİYLE YAPILAN HATALAR

Süngeri Islatmamak

Yapılan hatalardan ilki süngeri ıslatmadan fondöteni cilde sürmek oluyor. Ancak bu uygulama fondötenizin daha çabuk bitmesine sebep olacaktır. Çünkü kuru olan sünger fondöteni içine çeker  cildinize fondöteni uygulamada zorluk çekebilirsiniz. 

 

Fondöten Nasıl Uygulanır?

Elinize aldığınız bir miktar fondöteni ilk olarak süngerinize alarak cildinize uygulamalısınız. Böylelikle hem cildinize çok fazla fondöten uygulaması yapmamış olacaksınız hem de süngerin geniş kısmı ile daha rahat cildinize uygulama yapmış olacaksınız.

 

Makyaj Süngeri İle Başka Ne Yapılabilir?

Her ne kadar makyaj süngeri fondöten uyugulamak için bilinse de aslında makyaj süngeri ile bir çok farklı bölgeye başka ürün kullanabilirsiniz. Krem, jel fondötenler göz altı kapatıcısı backing gibi bir çok farklı alanda kullanabilirsiniz.

Makyaj Süngeri Temizliği

Geldik en önemli kısma! Makyaj süngeri her ne kadar makyaj yapmada kolaylık sağlasa da hijyen olma açısından çok sağlıklı değildir. Peki bunun için ne yapılabilir? Düzenli olarak makyaj süngerinizi değiştirmeli ve her makyaj sonrası süngerinizi temizlemelisiniz. Aksi taktirde cildinizde akne ve siyah nokta gibi cilt sorunları yaşayabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal