Makyaj Bazı Nedir? ve Ne İşe Yarar?

Cildinizdeki kızarıklık ve gözeneklerden şikayetçiyseniz, makyajınız gün içinde yağlanıyor veya kuru, mat görünüyorsa makyaj bazı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Peki makyaj bazı nedir ve nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde...

03.03.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-15:04) Makyaj Bazı Nedir? ve Ne İşe Yarar?

MAKYAJ BAZI NEDİR?

Makyaja başlamadan önce cilde uygulanan, makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını, cildin canlı veya mat görünmesini sağlayan likit makyaj ürünlerine makyaj bazı denir ve makyajın ilk adımında uygulanırken fondöten ile cildimiz arasında bir bariyer görevi görür.

MAKYAJ BAZI NE İŞE YARIYOR?

Makyaj bazı, öncelikle ciltle makyaj arasında bir katman görevi görüyor ve teni pürüzsüzleştiriyor. Pürüzsüz cildin üzerine fondöten, pudra gibi makyaj ürünlerini uyguladığında, çok daha başarılı bir sonuç alabilirsiniz. Kuru veya yağlı ciltlere direkt olarak fondöten uyguladığında pul pul dökülme veya gün içinde yağlanma problemi yaşıyorsundur. İşte makyaj bazı bu aşamada devreye giriyor.

MAKYAJ BAZI KULLANMAK ZORUNDA MIYIM?

Makyaj bazı kullanmak zorunda değilsiniz ama problemli bir cildiniz varsa riske atmaya değmez. Makyaj bazını fondötenini sürmeden önce uygulayarak, gün içinde oluşabilecek bütün makyaj sıkıntılarını çözebilirsin. Özellikle özel bir davete giderken veya makyajın cildinde uzun süre kalacaksa makyaj bazını mutlaka kullanmalısınız.

MAKYAJ BAZI YERİNE NE KULLANILIR?

Makyaj bazı yerine cilt bakımı serumlarından veya günlük kullandığın nemlendiricilerinden yardım alabilirsin. Makyaja başlamadan önce nemlendiricini veya serumunu uygula ve emilmesini bekle. Daha sonra fondöten veya BB krem adımına geçebilirsiniz.

Makyajdan önce nemlendirici uygulamak cildinin gün boyu canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur ama fondötenin kalıcılığını artırmaz. Makyaj bazı kullanamadığın günlerde fondötenini transparan pudra ile sabitlemeni öneriyoruz. Makyajın son aşamasında ise makyaj sabitleme spreyleri sıkarak makyajının gün boyu kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal