Makyaj Akmaması İçin Ne Yapılmalı

Yaptığımız makyajın, kullandığımız süre boyunca ilk haliyle yüzümüzde kalmasını isteriz. Akan ve bozulan makyaj günümüzde pek çok kişi için bir problemdir. Makyaj akmaması için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız, bu konuda pek çok yöntem kullanıldığını bilmelisiniz.

22.06.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:48) Makyaj Akmaması İçin Ne Yapılmalı

Özellikle yazın sıcak havalarda, terlemeye veya yağlanmaya bağlı olarak, yapılan makyajın akmasını engellemek için bazı yollar mevcuttur. Bu önlemleri alarak, makyajın kalıcılığını arttırmak ve sürekliliğini sağlamak mümkündür.

CİLT MAKYAJININ AKMASI NASIL ÖNLENİR

 Makyaja başlamadan önce, cildinizi mutlaka iyice temizleyin. Aksi halde cilt yüzeyinizde oluşan kirler, makyaj ürünleri ile karışacaktır. Bu şekilde cildinizin makyaj ürünlerini tutabilme kapasitesi düşer. Makyaj akmaması için ne yapılmalı sorusunun en mühim cevabı, temiz cilde makyaj yapmaktır. Cildin en çok yağ toplayan bölgesi T bölgesidir. Makyaj öncesi, kullanacağınız nemlendiriciyi bu bölgeye fazla uygulamamalısınız. Zaten yağlı bir yapıya sahip olduğu için, burayı daha çok yağlandırmak makyajın akmasına sebep olur. Nemlendirici kremlerin üzerine, mat bitişli bir makyaj bazı kullanmak da fazlasıyla işinizi görecektir.

 Fondötenler içerdikleri özelliklere göre değişirler. Fazla yağ içeren fondötenler kullanmak, özellikle sıcak havalarda, makyajınızın kolaylıkla akmasına neden olacaktır. Hatta fondöten kullanımını olabildiğince azaltmaya çalışabilirsiniz. Fondötenin alternatifi olan, daha doğal içerikli bb ve cc kremler kullanabilirsiniz. Bu kremleri pudrayla sabitleyerek hem cildinizin nefes almasını engellememiş hem de makyajın kalıcılığını arttırmış olursunuz. Makyaj akmaması için ne yapılmalı sorusuna verilebilecek cevaplardan biri de makyaj sabitleyici spreyler kullanmaktır. Fakat, bu spreyler yüzünüzü daha fazla yağlandıracağı için miktarına ve kullandığınız hava şartlarına dikkat etmelisiniz. Çok sıcak havalarda, bu ürünlerin kullanılması makyajın akmasını hızlandırabilir.

GÖZ MAKYAJININ AKMASI NASIL ÖNLENİR

Göz makyajınızı kalıcı hale getirmek için, göz kapağı renginize uygun bir far bazı kullanmalısınız. Bu baz sonrası uygulayacağınız eyeliner, göz kalemi gibi ürünler, teninize daha kolay sabitlenecektir. Suya dayanıklı olarak üretilmiş rimeller ve göz kalemleri tercih etmelisiniz. Bunlar, terleme sebebiyle akan diğer makyaj ürünlerine göre daha kalıcı olacaktır.

YAZ MAKYAJININ AKMASINI ÖNLEMEK İÇİN YAPILACAKLAR

Yaz aylarında makyaj sabitlemek, en şikâyet edilen problemlerdendir. Hava koşulları, çok kısa sürede makyajın büyük bir bölümünün akmasına zemin hazırlamaktadır. Yaz mevsiminde makyaj akmaması için ne yapılmalı sorusunun önemli cevapları şunlardır:

  • Yaz döneminde kullanacağınız yüz nemlendirme ve fondöten, kapatıcı gibi ürünleri su bazlı olanlardan seçin. Böylelikle makyaj, cildiniz tarafından daha kolay emilir.
  • Makyaj öncesi mutlaka bir baz uygulayın. Bazın çok nemli bir yapıda olmamasına dikkat edin.
  • Pudra kullanın. Pudralar, matlaştırıcı etkiye sahip oldukları için, cilt yüzeyindeki fazla nemi toplayacak ve makyajın kalıcı olmasına katkı sağlayacaktır.
  • Toz allıklar kullanmayın. Daha kremli ve sıvı allıklar sıcak havalarda yüzünüzde daha zor dağılacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal