Makarna Hakkında Bilinmeyenler!

Makarna denince aklınıza ne geliyor? Makarna hakkındaki özel bilgileri biliyor musunuz? Peki, makarnanın nereden geldiğini tarihini biliyor musunuz? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde saklı…

10.04.2018-18:01 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-18:01) Makarna Hakkında Bilinmeyenler!

Makarna denince aklınıza ne geliyor? Makarna hakkındaki özel bilgileri biliyor musunuz? Peki, makarnanın nereden geldiğini tarihini biliyor musunuz? İşte tüm bu soruların yanıtları haberimizde saklı…

Makarna denince akla; İtalya, kilo, hamur, ketçap, mayonez, sos, yoğurt gelmektedir. Bununla birlikte çeşit çeşit makarna şekilleri, tarifleri,  olan hoş bir tattır makarna sofralarda gönüllere taht kurar. Bütün yemeklere yakışır her kılığa girer; düdük makarna, kuskus makarna, fiyonk makarna, kelebek makarna, tırtıl makarna, salyangoz makarna, spagetti,  tortellini, lasagna, binlerce şekli olan lezzetli bir yemektir.

MAKARNANIN TARİHİ

Eski Roma, Arap ve Çin medeniyetlerinde makarnanın çeşitli izlerine rastlanmıştır. Roma yakınlarındaki Cerveteri kazılarında makarna yapımında kullanılan araç-gereçlere rastlanmıştır. 14’üncü yüzyılda yaşayan Maestro Martino’ya göre makarna; ancak sert buğdayın İtalya’da tanınmasından sonra yapılabilmiş ve daha sonra yayılma göstermiştir. Ancak Roma'da bulunan Makarna Müze'sindeki belgeler de makarnanın nereden geldiğine tam olarak açıklık getirilememiş.

Kısaca, makarna birçok medeniyet tarafından bilinip sevilerek tüketilen bir yiyecek olmuştur. Önceleri ev yapımı olan makarnanın gelişen teknoloji sayesinde üretimi, besleyici özelliği ile talebi artmıştır. Günümüzde de birçok sofra ile çokça sevilerek buluşmaya devam etmektedir.

MAKARNA HAKKINDA ÖZEL BİLGİLER

Dünyanın en büyük makarna üreticisi konumunda olan İtalya’yı 2 milyon ton ile ABD izlemektedir.

Öyle ki Türkiye,  dünya makarna ihracatında 1998 yılında İtalya’dan sonra 350 bin ton üretim ile 2. sırada yer almış. İtalya 3.326.750 ton ve % 32 pay ile dünyanın en büyük üreticisidir

Makarna kompleks karbonhidratlar sınıfında yer alıyor ve düşük glisemik  indeksine sahip bir ürün.  

Makarna. A, B1, B2 vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, protein  içeriyor. Hiç bir katkı maddesi yok. Sadece durum buğdayı öğütülüp irmik haline getiriliyor. O da suyla karşılaştırılıp şekil verilerek makarna oluyor. Makarna içerisinde hiçbir katkı maddesi, tuz, yağ, renklendirici yok.

FIRINDA ISPANAKLI MAKARNA

Malzemeler:
1 paket penne makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram mantar (ince dilimlenmiş)
Yarım paket margarin
1/4 bardak un
1 büyük diş sarımsak (kıyılmış)
1/2 çay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı süt
2 su bardağı kıyılmış mozzarella peyniri
Yarım kilo ıspanak (kıyılmış)
1/4 bardak soya sosuMakarnayı tuzlu suda 8-10 dakika kadar al dante olana kadar pişirelim. Zeytinyağını orta ateşte bir tencerede ısıtıp içine mantarları ekleyelim ve bir dakika kadar pişirelim. Tencerede margarini eritelim ve içine un, sarımsak ve fesleğeni katalım. Ardından sütü ekleyelim ve koyu kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edelim. Sonrasında bir su bardağı mozarella peyniri ekleyelim ve peynir de eriyip karışınca tencereyi ocaktan alalım. Pişmiş makarna, mantar, ıspanak ve soya sosuyla, tenceredeki karışımımızı birleştirelim ve yağladığımız fırın tepsisine aktaralım. Kalan mozarella peynirini üstüne döküp, önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede üstü üstü kızarana kadar 20 dakika civarı pişirelim. Afiyet olsun!

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal