Limonlu Soğuk Yeşil Çay Tarifi

Yazın, susuzluğun oluşturabileceği baş dönmesi, baygınlık ve konsantrasyon eksikliği gibi sorunlarla karşılaşmamak için günlük ortalama 2,5-3 litre sıvı tüketmek gerekiyor. Evde içebileceğiniz bitki çayları da yapabilirsiniz. İşte limonlu soğuk yeşil çay tarifi...

25.07.2020-18:11 - (Son Güncelleme: 26.07.2020-16:20) Limonlu Soğuk Yeşil Çay Tarifi

Sıcak yaz günlerinde hem az kalorili hem de ferahlatıcı bir şeyler içmek isteriz. Bunun için yapabileceklerinizin kısıtlı imkanlara sahip olduğunuzu sakın düşünmeyin. Kışın severek tükettiğiniz çaylarınızı yazın soğuk olarak tüketebileceğiniz harika bir tarifimiz var. Bunu yapmak için ihtiyacınız olan her şey evinizin mutfağında yer alıyor.

MALZEMELER

  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı yeşil çay
  • 1 L soğuk su
  • Buz

NASIL YAPILIR

2 yemek kaşığı yeşil çayı ayrı bir bardakta kaynar su içerisinde 6 dakika boyunca demleyin. Yeşil çayınız demlenirken 1,5 adet limonun suyunu sıkın. 1 litrelik sürahi içerisine demlenmiş yeşil çayınızı boşaltın ve bulanıklaşmaması için içerisine 7-8 adet buz küpü atarak şoklama işlemi yapın. Daha sonra soğuk suyu ve limon suyunu üzerine ekleyin. En son geriye kalan yarım limonu kabuklarıyla beraber dilimleyerek karışımınızın içerisine koyun. Yaklaşık 80 kalori olan bu yeşil çaylı içecek oldukça faydalı ve kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra yeşil çay, böbrek hastalığı, kalp-damar hastalığı veya uykusuzluk varlığında önerilen bir çay değildir. Aynı zamanda emziren annelerin de günde maksimum 1 kupa yeşil çay içmesi uygun olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal