Limonlu Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Balık sezonu açıldı ve tezgahlarda yavaş yavaş balıklar yerini almaya başladı. Artık sofralarda da yerini bulacak olan balığı daha lezzetli yapan terbiye tarifini sizin için hazırladık.

Limonlu Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Limonlu Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Balığı daha lezzetli ve çeşnili yapan balık terbiyesi evde olan malzemelerle yapılabiliyor. Özellikle balığa çok yakışan limon başroldeyken daha güzel oluyor.

MALZEMELER

Üç portakal suyu,
Bir limon suyu,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 dal kıyılmış dereotu,
Bir çay kaşığı deniz tuzu
İki çay kaşığı biberiye

NASIL YAPILIR?

Bütün malzemeler geniş bir kabın içinde harmanlayarak balıklar iyice marine edilmelidir. Balık yemeklerinde limon dilimleri önemlidir. Bu tarifte ise limon ve portakalı bir arada balık terbiyesinde uygulanması, balığın çok değişik bir lezzete bürünmesini sağlayacaktır. Kabuğu sert olan deniz ürünleri için bu terbiye tarifi aynen bir terbiye özelliğindedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR