Limon Soslu Bademli Tavuk Nasıl Yapılır? Limon Soslu Bademli Tavuk Tarifi

Tavuk severlerin beğeneceğini düşündüğümüz Limon Soslu Bademli Tavuk yemeği ile karşınızdayız. Limonun ekşi tadı ile bademin ve tavuğun enfes buluşması akıllarda kalacak bir lezzete dönüşüyor. Peki Limon Soslu Bademli Tavuk nasıl yapılır gelin birlikte öğrenelim.

29.04.2019-18:20 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-18:10)

Hem pratik hem de tavuk sevenler için ekonomik olan bu lezzetin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Peki limon soslu bademli tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda limon soslu bademli tavuk tarifi. 

MALZEMELER: 

1 soğan, 3 diş sarımsak, 1 çay bardağı kabuksuz çiğ badem, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 parça tavuk göğüs eti, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, 1 su bardağı sıcak tavuk suyu, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı krema, 6-7 dilim jalepeno biberi turşusu, 2-3 dal tarhun otu, limon dilimleri, limon dilimleri.

HAZIRLANIŞI: 

Yemeklik doğranan soğan, ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz çiğ bademi tereyağında hafif soteleyip bir fırın kabının tabanına dökün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızarttığınız tavuk göğüs etlerini sotelediğiniz soğanların üzerine dizip tuz ve baharatları ekleyin. Ayrı bir kasede tavuk suyu, limon suyu, zeytinyağı ve kremayı bir çırpıcı ile karıştırıp ince kıydığınız  jalepeno biberi turşusunu ve tarhunu ekleyin. Soslu tavuk göğüs etlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika pişirdikten sonra sofranızda sunabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal