Limon Reçeli Nasıl Yapılır? Limon Reçeli Tarifi

Farklı reçel tariflerini ve mayhoş tatları sevenlerin deneyebileceği limon reçeli tarifi oldukça kolay. Peki limon reçeli nasıl yapılır? Limon reçeli tarifi püf noktasıyla...

07.10.2020-18:11 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-18:05) Limon Reçeli Nasıl Yapılır? Limon Reçeli Tarifi

Limon sevenlerin özellikle bayılacağı bir tarif olan limon reçelini muhakkak denemelisiniz. Özellikle pazar kahvaltılarınıza çok yakışacak!

MALZEMELER

4 adet limon

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

PÜF NOKTASI

Limonun kabuklarını ayıklarken beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.

YAPILIŞI

Öncelikle limonları iyice yıkayın ve bir soyacak yardımıyla beyaz kısımlarını almadan, üzerinde kalacak biçimde kabuklarını güzelce sorun. Limonların üstlerindeki beyaz kabukları ayıklayarak, portakal dilimler gibi dilimleyin. Limon dilimlerini 3-4 parça olacak şekilde kesin. Doğradığınız limonların üstüne şeker serperek kenarda dinlendirin. Limonların su salmasını beklerken, soyduğunuz kabukları bir kaba koyun ve üstüne kaynar su ekleyerek bekletin. Ardından suyunu süzün ve bu işlemi üç defa uygulayın. Sulanan limon ve şeker karışımının üstüne suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynatınca doğradığınız kabukları da ekleyin. Ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 40 dakika kadar pişirin. 40 dakika sonunda küçük bir kaba reçelden koyup dolaba 5-10 dakika kadar atın. Eğer yeterince kıvam almamışsa biraz daha kaynatın ve koyulaştığında reçeli cam kavanoza doldurarak saklayın. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal