Lezzetli Makarna Pişirmenin Sırları

Makarna neredeyse en sevdiğimiz yemeklerdendir. Pratik hazırlanışı, lezzeti ve çeşitliliği ile vazgeçilmezlerimiz arasında. Peki makarna pişirirken lezzetli ve farklı olması için neler yapmak gerek? Makarna pişirmenin püf noktalarını sizin için derledik.

27.08.2019-14:08 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-13:59) Lezzetli Makarna Pişirmenin Sırları

Herkes makarna pişirebilir. En üşengeç insan bile makarna yapmaktan aciz değildir. Ancak herkes lezzetli ve farklı pişiremez. Makarnanınız diğerlerinden daha güzel olmasını istiyorsanız işte size birkaç püf noktası.

LEZZETLİ MAKARNA NASIL PİŞİRİLİR?

Öncelikle makarnayı pişireceğiniz tencere derin ve büyük olmak zorundadır.. Böylelikle makarnaların birbirine yapışıp, hamur haline gelmesini engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda az suda pişirilen makarna lezzetsiz olur.

Makarnanın suyuna tuz ile sıvı yağ, su kaynadıktan sonra katılmalıdır. 5 bardak suya 1 yemek kaşığı tuz gelecek biçimde bol miktarda atılabilir.

Makarnaları suya koymadan önce muhakkak fokurdaması beklenmelidir. Kısık ateşte değil de, orta ateşte hızlı bir şekilde pişirilmelidir.

Soslu makarna yemeyi tercih ediyorsanız, makarnayı süzmeden evvel 1 bardak içerisinden ayırın ve sosun içerisine katın. Bu makarnanın sosuna lezzet ve kıvam katacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal