Lezzetli İtalyan Tatlısı: Bonet Tarifi

İtalya’nın Kuzey batısın bulunan ve zengin yemek kültürüne sahip Piemonte bölgesine ait geleneksel lezzetlerden biri olan Bonet, krem karamel kıvamı sayesinde kaşık tatlısı olarak adlandırılıyor. Görüntüsüyle iştah açan tatlı davet sofralarınızı renklendirecek...

11.07.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-12:37) Lezzetli İtalyan Tatlısı: Bonet Tarifi

Hem tatlı hem acı tatların bir arada olduğu yapmak oldukça kolay. İstediğiniz kalıpta yapabileceğiniz bu tatlıyı yapmaya alışacaksınız.

Malzemeler

  • 200 gr toz şeker
  • 6 yumurta
  • 30 gr bitter kakao
  • 750 ml tam yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı acı badem likörü veya rom, arzu ederseniz
  • 200 gr acı badem kurabiyesi, 3 adetini süslemek için ayırın

Karamel İçin Malzemeleri

  • 200 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su

Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurtaları ve sütü yarım saat önceden dolaptan çıkarın. Bu tatlının güzel olması için gerekli bir yöntem olacaktır. Karamel için toz şeker ve suyu tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan şeker eriyerek açık kahverengi olana kadar pişirin. Burada şekerin renginin çok koyu olmaması gerekir. Eğer çok koyu olursa karamel acı bir tat verir. Sıcakken kalıba dökerek yanlarını da kaplayacak gibi kalıbı sallayın.

Kreması için acı badem kurabiyelerinin 3 tanesini tatlının üzerini süslemek için ayırın. Diğer kalan kurabiyeleri pirinç tanelerini olacak gibi rondodan geçirin. Yumurtalar ve toz şekeri çırpma kabına alarak 2-3 dakika el çırpıcısı ile çırpın. Ardından içine kakaoyu ekleyip karıştırın, sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya da devam edin. Son olarak rondodan geçirdiğiniz acı badem kurabiyelerini ilave ederek karıştırıp karamel ile kapladığınız kalıba dökün. Kalıbı alacak büyüklükte derin bir fırın tepsisine yerleştirin, kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 180 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 -50 dakika pişirin, bu süre sonunda kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Servis öncesi tatlının kalıptan kolay çıkmasını sağlamak için yanlarını bıçak yardımıyla açmaya çalışın. Kalıbın boyutunda servis tabağını kalıbın üzerine yerleştirip ters çevirin, dibinde kalan karameli tatlının üzerine gezdirin, kenara ayırdığınız acı badem kurabiyeler ile tatlınızı süsleyin ve servis edene kadar buzdolabında bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal