Lezzetli Çin Tatlısı: Kızartılmış Dondurma

Yaz ayların geldiği zaman en çok tükettiğimiz tatlılardan biri hiç şüphesiz dondurmadır. Hem lezzetli hem de yararlarından dolayı tercih edilen dondurmanın farklı versiyonlarını hiç denediniz mi? İşte çin mutfağının en sevilen tatlılarından kızarmış dondurma tarifi...

Lezzetli Çin Tatlısı: Kızartılmış Dondurma

Lezzetli Çin Tatlısı: Kızartılmış Dondurma

Çin mutfağının sevilen tatlılarından biri olan kızarmış dondurmayı daha önce hiç denediniz mi? Yaz aylarında fazlasıyla tercih edilen dondurmanın kızarmış hali sizin de hoşunuza gideceğine eminiz.

Bu lezzetli tatlıyı yapmak oldukça çok basit. Hem misafirlerinize hem de çocuklara istediğiniz zaman yapabiliirsiniz. Faklı bir aroma ile sunacağınız bu tatlı onlarında kalbini çalacaktır.

MALZEMELER

  • 1 top vanilyalı dondurma
  • 1 bardak un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Kızartmak için çok az yağ
  • 1 yemek kaşığı mısır gevreği

YAPILIŞI

Öncelikle dondurmanın etrafını mısır gevreğiyle kaplayın. Malzemelerle hazırladığınız karışıma bulayarak yağda kızartın. Üzerine bal dökülüp susam ve cevizle süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR