Lavanta Suyu

Lavanta suyu nedir , faydaları nelerdir , doğal lavanta suyu nasıl yapılır ,nasıl uygulanır sorularıyla zenginleştirdik. İşte lavanta suyu hakkında bilinmeyenler haberimizde...

07.07.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-12:58) Lavanta Suyu

Lavanta suyu nedir , faydaları nelerdir , doğal lavanta suyu nasıl yapılır ,nasıl uygulanır sorularıyla zenginleştirdik. İşte lavanta suyu hakkında bilinmeyenler haberimizde...

LAVANTA SUYU FAYDALARI

Hürrem Sultan'ın basıp geçtiği yerlerde kokusu kalsın diye ayaklarına her sabah ve akşam lavanta suyuyla masaj yaptırdığını ve rahatlamak için kullandığını biliyor muydunuz? Lavanta suyuyla yapacağınız kürü saçınıza sürerseniz ya da içerseniz saçınızın bir haftada bir santimetre uzaması da lavanta suyu faydaları arasında yerini alıyor.
Cildinizdeki ince kırışıklıkları gideriyor, lavanta suyuyla masaj yaptırdığınızda stresinizi tam anlamıyla yok ediyor. Sivilceleriniz ve cildinize sürdüğünüzde daha hızlı etkili olmasını istiyorsanız, lavanta suyunu içmelisiniz, çünkü karaciğeri temizler bu da en geç üç gün üzerinde cildinizde parlamayla etkisini gösterir.

Lavanta Suyunun Yapılışı ve Kullanımı

Genelde ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için kullanılan lavanta suyu, saç dökülmesine karşı da kullanılır ve daha çok Akdeniz'de yetişen bir süs bitkisinden elde edilir. Uykusuzluğa, strese kaygıya şişkinliğe astıma alerjilere, ağız kokusuna, kabızlığa iyi gelen ve bağışıklık sistemini güçlendiren lavanta suyu depresyona da çok iyi gelir.

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Lavanta yağı ; saç dökülmesini önler. Erkeklerin saç dökülmesi için de başvurabilecekleri bir yağdır.

Saçkıran için de kullanılabilen bir yağdır. Özellikle sedir ağacı yağı, biberiye yağı, lavanta yağı ve kekik yağı birlikte kullanırsanız saçkırana karşı etkili olur.

Bit giderici özelliği vardır. Lavanta yağının kokusu sayesinde bitler saça gelmezler. Yalnız çocuklar için kullanacaksanız öncelikle mutlaka bir doktora baş vurulmalı. Erkek çocuklarda aşırı lavanta yağı kullanımının hormonal dengeyi değiştirdiğine dair araştırmalar ve açıklamalar bulunuyor.

Kepekleri ortadan kaldırır.

Saçların daha çabuk uzamasına yardımcı olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal