Lahana Kavurması Nasıl Yapılır? Lahana Kavurması Tarifi?

Hem yapılışı kolay hem yemesi lezzetli. Lahanayı sevmeyenlerin de seveceği bir tarif olduğunu düşündüğümüz lahana kavurması sizin için sıradışı bir tat olabilir. İşte sağlıklı bir besin olan lahana kavurmasının yapılışı ve malzemeleri...

01.05.2019-19:13 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-19:02)

Lahana kavurması, farklı bir lezzet sunuryor. Lahana ile yapılan yemekler listesinde en başı zorlayacak bu lezzeti siz de deneyebilin diye tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

LAHANA KAVURMA TARİFİ

Malzemeler; 1 adet büyük boy soğan, 1/2 adet lahana, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı su.

Yapılış aşaması; Lahanayı iyice yıkayın ve ince ince kesin. Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. Üzerine zeytinyağının yarısını ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar katın. Hafif kavruldukça yeni lahanaları ekleyin. Son olarak da salçasını da koyarak birkaç kez daha karıştırın.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek biraz daha kavurun. Su ilave ederek kapağını kapatın ve lahanaların hafif yumuşamasını bekleyin. Sularını çektiklerinde hala yumuşamamışlarsa biraz daha su ilave edin.
Lahanalar güzelce yumuşadığında tuz ve karabiber ilavesinde bulunarak birkaç dakika daha kavurduktan sonra servis edebilirsiniz!

Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal