Kuşburnu Marmelatı Nasıl Tüketilir?

Portakaldan bile kat kat C vitamini içeren kuşburnu ile bağışıklığı güçlendirip soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmayı önleyebilirsiniz. Peki kuşburnu marmelatını nasıl tüketebilirim,kuş burnu nedir, faydaları neler? diyebilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

12.05.2018-17:33 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-15:39) Kuşburnu Marmelatı Nasıl Tüketilir?

Portakaldan bile kat kat C vitamini içeren kuşburnu ile bağışıklığı güçlendirip soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmayı önleyebilirsiniz. Peki kuşburnu marmelatını  nasıl tüketebilirim,kuş burnu nedir, faydaları neler? diyebilirsiniz. İşte tüm merak edilenler... 

KUŞ BURNU NEDİR?

Portakala kıyasla 8 kat daha fazla c vitamini bulunmaktadır. Ayrıca yükseklik ve ışıklanma arttıkça meyvenin içerdiği C vitamini miktarı da artmaktadır. Kuşburnu meyvesi 15-20 gün kurutulduktan sonra uygun koşullarda 1 yıl saklanabilir. 

Kuşburnu meyvesinden çay, marmelat, kuşburnu suyu olarak kullanılabilmesinin yanı sıra Finlandiya Polonya Almanya ve İsviçre gibi bazı ülkelerde ilaç sanayisinde kullanılabilmektedir.

KUŞ BURNU FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kabızlığı önler

Vücudu kansere karşı korur

Kanın pıhtılaşmasını sağlar

Kan basıncını normalleştirir

İltihabı önler

Sinir sisteminin kuvvetlenmesin

Hipertansiyonun tedavisinde olumlu etkide bulunur  

Cildi güzelleştirir

Demir eksikliğine iyi gelir

Dizde sıvı kaybı ve kireçlenmeye faydalıdır  

Gözleri korur

Mide kramplarına iyi gelir

Bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncini arttırır

Nezle ve gribe karşı koruyucudur

Romatizma ağrılarını iyi gelir 

İçeriğinde, -20 kuşburnu yağı içeren kremler cilt çatlakları, ekzema, yanık ve yaralara iyi gelir.

KUŞ BURNU MARMELATI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Kuşburnu
Toz şeker
Su

YAPILIŞI
Kuşburnunun uç kısımları bıçak yardımı ile kesilip temizlenir. Daha sonra yıkanır ve bir düdüklü tencere içerisine alınır, tencere içerisine kuşburnuların üzerini bir parmak geçecek seviyede temiz-klorsuz su eklenir. Bu şekilde 1 saat kadar pişirilmelidir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra püre haline getirilir. Püre haline gelen kuşburnu önce bir makarna süzgeci tarzı bir süzgeçten daha sonra daha ince bir süzgeçten geçirilir. En son aşamada ise un süzgeci tarzı bir süzgeçten geçirilebilir.

En son aşamada süzülen kuşburnu geniş bir tencereye alınır 2-3  saat kadar kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şeker ilavesi yapılır. Şeker ilavesi ile birlikte 15-20 dakika kadar kaynatılır. Kuşburnu Marmelatı artık hazır. Not: Pişirme süresi su miktarına göre değişebilir. İstediğiniz kıvamı alınca 2 yada 3 saat kaynatmanıza gerek yoktur. Kıvam oluşunca şeker ekleyip 15-20 dakika daha kaynatmanız yeterlidir.

Şeker ölçüsü tamamen tercihe ve kıvama göre değişebilir. Bizim tavsiyemiz en aza indirgemeniz. Çünkü kuşburnu marmelatı şekersiz hali ile de tatlı bir marmetlattır.

Afiyet Olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın



 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal