Kuruyemişlerin Faydaları ve Tüketim Önerileri

İçerdikleri yağlar ve vitaminler sayesinde bir çok faydası bulunan kuruyemişler çoğu kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. İşte en çok tercih edlen kuruyemişler ve faydaları...

28.01.2019-16:39 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-16:33) Kuruyemişlerin Faydaları ve Tüketim Önerileri

İçerdikleri yağlar ve vitaminler sayesinde bir çok faydası bulunan kuruyemişler çoğu kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. İşte en çok tercih edlen kuruyemişler ve faydaları...

BADEM

Barındırdığı faydalı yağlar tok kalmamızı sağlarken aynı zamanda güçlü saçlar, tırnaklar ve aydınlık cilde sahip olmanızda yardımcı olur.

Sabahları yulaf ezmesine katılarak ya da bir adet kuru incirle beraber ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Tüketirken çiğ olanlarını tercih etmelisiniz. Eğer çiğ badem yoksa bir gece suda beklettikten sonra tüketin.

CEVİZ

Ceviz kalp sağlığında ve hafıza da etkili bir kuruyemiş. İçeriğindeki Omega-3 bakımından zengin olan ceviz, vejetaryenler için de alternatif bir besin kaynağı.

Cevizinizi üç, dört tane kuru kayısıyla birlikte tüketebilir, yanında da bitki çayı içebilirsiniz.

FINDIK

Fındık kolesterolü düşürme özelliğine sahiptir. E Vitamini bakımından zengin olduğu için cinsel hayatı da pozitif olarak etkiler.

Acıktığınız anlarda iki çorba kaşığı kuru üzüm eşliğinde tüketebilirsiniz.

KAJU

Kaju tokluk hissi vermede etkili bir kuruyemiştir. Kalp sağlığını destekler, damarları korur. Antioksidan bakımından oldukça zengindir.

Kalorisi yüksek bir besin olduğundan besin porsiyonları küçük tutulmalı.

SİİRT FISTIĞI

Kuru yemişlerdeki yağlar kalp sağlığına destek olur. Antioksidan açısından zengin olan Siirt fıstığı bağışıklık sistemini de destekler.

Özellikle sabahları tüketmeye özen gösterin. Yanında kahve içebilir ya da yoğurt tercih edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal