Kuruyan Rimele Ne Konur?

Kadınların vazgeçilmezi etkili bakışların başrolü rimel makyaj severlerin en önemli malzemesidir. Ancak ne kadar kaliteli rimel kullansanız da bir süre sonra rimel kurur ve kullanılmaz hale gelir. Kuruyan rimelinizi tekrar kullanabilmeniz için muhteşem önerilerle karşımızdayız...

30.09.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:31)

Etkili bakışlar için makyajın en önemli malzemelerden biri olan rimel kadınların vazgeçilmezidir. Ancak rimelin en önemli sorunlarından biri hemen kurumalarıdır. Bir müddet sonra kuruyan rimelin son yolculuğu çöptür. Ancak size güzel bir haberimiz var. Artık kuruyan rimellerinizi çöpe atmanıza gerek yok.  Rimelinizi çöpe atmaktan kurtaracak muhteşem yöntemlerle sürekli rimele para vermekten kurtulun! Peki, kurumuş rimel tekrar nasıl eski haline döner? Kuruyan rimele ne konur? İşte detaylar…

Makyaj ürünlerini doğru şekilde muhafaza etmek çok önemlidir. Aksi halde yapısı bozulabileceği gibi cilt sağlığımızın da bozulmasına neden olabilir. Makyaj ürünlerinden belki de en sık rimel kullanılır ve maalesef ki en sıkta rimeli bitmeden çöpe atmak zorunda kalırız. Çünkü kapağını açtıktan bir süre sonra kuruma yapar. Ancak kuruyan rimeli eski haline döndürmenin bir yolu var! Bu yol ne mi? Detaylar haberimizin içeriğinde…

KURUMUŞ RİMELİ YENİDEN KULLANMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER


Hem sevdiğiniz rimelden ayrılmak zorunda kalmayacak hem de gereksiz yere sürekli rimele para vermekten kurtaran muhteşem yöntemlerle karşınızdayız. Son derece etkili olan bu yöntemle rimelinizi yeni almış gibi kullanacaksınız. Bu yöntemler ne mi?  Birinci kural kapağını sıkıca kapatmak! Daha sonra bir bardak sıcak suyun içerisine koyup 2 saat boyunca bekletin. Rimeli çıkarıp kurulayın. Dilerseniz içerisine bir damla da Hint yağı ekleyin.

Sıcak suya koyma işlemini haftada bir gün uygulayabilirsiniz. İşlemin ardından rimeli sürerken fırçayı birkaç kez rimelin içerisine sokup çıkarma yapmayın. Bir kere açtıktan sonra aynı şekilde sürmeye devam edin. Aksi halde rimelin içine çok fazla hava girmesine neden olursunuz.

Rimeli sıcak sudan çıkardıktan sonra Hint yağı yerine zeytinyağı da damlatabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise rimelin içerisine gül suyu dökmek. Bu yöntemde kuruyan rimelin hızlı bir şekilde eski haline gelmesini sağlayacak.

KURUMUŞ RİMELİ ÇÖPE ATMAYIN!

Rimeliniz kuruduysa hemen atmayı düşünmeyin. Tekrar eski haline döndürmek için bu 2 yöntemi deneyebilirsiniz.

Kuruyan rimeli eski haline getirmek için 2 yöntem:

1. yöntem: Sıcak su koyduğunuz kabın içine rimelinizi koyun, 20 dk boyunca suyun içersinde bekletin.

2. yöntem: Kuruyan rimelin içerisine birkaç damla kadar zeytinyağı veya badem yağı damlatın. Rimeliniz kullanıma hazır hale gelecektir.

ZEYTİNYAĞI KULLANIN


Zeytinyağı yine güzellik konusunda imdada yetişiyor. Zeytinyağı cilt bakımında en sık kullanılan faydaları saymakla bitmeyen doğal mucizelerden biri. Siz de kuruyan veya sertleşmeye başlamış maskaranın içine bir iki damla zeytinyağı damlatın ve fırçasıyla maskarayı karıştırıp son derece faydalı bir yöntemle rimelinizi yeniden kullanabilirsiniz. Üstelik zeytinyağı kirpiklerimizi besleyecektir.    

GÜL SUYUNU KULLANIN


Yine güzellik ve bakımda en sık kullanılan doğal yollardan diğer bir yol da gül suyu. Maskaranın fırçasına gül suyu sürün sonra rimel kabınıza fırçanızı batırıp çıkarın.

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Kuruyan maskaranızı yumuşatmanın bir diğer yolu ise el ve yüzünüzde kullandığınız nemlendirici kremler. Maskara fırçasına az miktarda sıvı nemlendirici kreminizi sürün maskara kabınıza batırıp çıkarın fırçanız ve rimeliniz yumuşayacaktır.  

EYELINER'DAN ALIN, MASKARAYA DAMLATIN

Kullandığınız eyelinerınızın sıvısından maskara kabınıza birkaç damla damlatın.

SICAK SU KULLANIN

Bir başka işe yarayan yol ise; bir kapta suyu kaynatın sonra bu suyun içine rimelinizi kapalı bir şekilde koyun su soğuyana kadar içinde bekletin sonrasında yumuşayan rimelinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz

BADEM YAĞI KULLANIN


Bir diğer yol ise badem yağı. Badem yağı ile kuruyan maskaranızı yumuşatabilirsiniz ayrıca badem yağının kirpikleri uzatıcı özelliği de bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal