Kurutulmuş Erişte Ne Kadar Saklanır?

Kurutulmuş erişte, kış için kesilen ve kurutulan yumurtalı hamurdan oluşur. Peki, kurutulmuş erişte ne kadar süre dayanır?

31.08.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-14:44) Kurutulmuş Erişte Ne Kadar Saklanır?

Yumurtalı kurutulmuş erişte, kış için yapılan çorbalara atılan ya da tek başına yenilen bir makarna türüdür. Peki, kurutulmuş erişte ne kadar süre muhafaza edilir?

KURUTULMUŞ ERİŞTE NE KADAR SAKLANIR?

Çoğu erişte yapıcı, yumurtalı erişte torbalarına “son kullanma tarihi” koyar. Yumurtalı erişte protein açısından yüksek ve yağ açısından düşük olduğu için çok az bozulmaktadırlar, fakat lezzetlerini veya kalitesini kaybedebilirler. Kullanım tarihi, en iyi kalite için kullanım tarihini açıklar. Yumurtalı erişte, bu tarihten itibaren en az bir ila iki yıl süresince kullanılabilir, fakat tatları ilk günkü olmayabilir.

Yumurtalı makarnaların ne kadar direneceği, neredeyse hepsi depolama methoduna bağlıdır. Sıcak bir kilerde muhafaza ederseniz hemenkalitelerini kaybederler. Onları karanlık ve serin bir mekanda muhafaza edin, uzun zaman dayanırlar. Yiyecek muhafaza etmeye gelince, düşmanları sıcak ve oksijendir. Bu iki etmeni yok ederseniz her şey daha uzun kalır.
Yumurtalı erişte genelde uzun zaman güvenle muhafaza etseniz de, bazı şartlar onları güvensiz duruma getirebilir. Yumurtalı erişte neme maruz olursa küflenebilir. Eğer nemli bir iklimde kalıyorsanız, uzun zaman muhafaza edebilirsiniz. Renksiz veya lezzetsiz veya kokusu olmayan yumurta eriştelerini ortadan kaldırın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal