Kuru Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır? Kuru Yufka Tatlısı Tarifi

Kütahya'ya özgü yöresel bir lezzet olan yufka tatlısı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketiliyor. Peki, kuru yufka tatlısı nasıl yapılır? Kuru yufka tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kuru Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır? Kuru Yufka Tatlısı Tarifi

Kuru Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır? Kuru Yufka Tatlısı Tarifi

Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen yufka tatlısını evde kendinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Sizin için kuru yufka tatlısı tarifini derledik. İşte kuru yufka tatlısı için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 8 adet kuru yufka
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tepsiyi yağlamak için

  • 1 tatlı kaşığı margarin

NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencerenin içerisine koyun. Kanadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve piştikten sonra soğuması için kenara alın.

Bir örtü üzerine yufkaları dizin ve üzerine su serpiştirin. Bu sırada fırın tepsinizi de margarinle yağlayın. Bir tavanın içerisine ceviz içi ve nişastayı alın. Kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika kavurun. Yağladığınız tepsinin içerisine ilk yufkayı serin. Yufkanın üzerine kavurduğunuz cevizli nişastayı serpiştirmeye başlayın. Bu işlemi 8 yufka içinde uygulayın. Son olarak yufkaları dikey olacak biçimde kesin. Kestiğiniz yufkaları rulo halinde sarın. Fırını 200 dereceye getirin ve 25 dakika kadar pişirin. Yufkalar piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR