Kuru Üzüm Reçeli Tarifi

Kuru üzüm reçeli, şekersiz kuru üzüm reçeli, çekirdeksiz üzüm reçeli nasıl yapılır, kuru sarı üzüm reçeli, şekersiz üzüm reçeli, üzüm reçeli nasıl yapılır konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

07.05.2018-13:29 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-13:18) Kuru Üzüm Reçeli Tarifi

Kuru üzüm reçeli, şekersiz kuru üzüm reçeli, çekirdeksiz üzüm reçeli nasıl yapılır, kuru sarı üzüm reçeli, şekersiz üzüm reçeli, üzüm reçeli nasıl yapılır sorularının yanıtı haberimizin detayında...

Kuru üzüm çok faydalı olmakla birlikte farklı bir tat olarak reçel şeklinde de isteğe göre tüketilebilir. Bizde sizler için kuru üzüm reçeli tarifi hazırladık.

MALZEMELER
  • Yarım kilo çekirdeksiz kuru üzüm
  • 4 bardak toz şeker
  • 4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. Kuru üzümlerin sap kısımlarını koparın ve bol su ile yıkayın.
  2. Kuru üzümlern üzerine 4 bardak su ilave edin ve bir gece bekletin. Bu şekilde üzümler yumuşamış olacaktır. Kuru üzümleri süzgeçte süzdükten sonra suyunu saklayın.
  3. Tencereye toz şeker ve kuru üzümlerden süzdüğünüz suyu ekleyin. Şeker eriyinceye kadar şerbeti karıştırın.
  4. Şerbet koyulaşınca, içerisine kuru üzümleri ilave edin.
  5. Reçeli ocaktan almaya yakın içine limon suyunu da ekleyin.
  6. Kuru üzüm reçelinizi kavanoza koyun ve yarım parmak kadar boşluk bırakın. Kavanozun kapatığını kapatın ve ters çevirin.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal