Kuru Saçlar Nasıl Canlandırılır?

Saç kuruluğu, nem dengesi bozulan saçlarda oluşan, saçların görünümünde olumsuz etkilere yol açan bir problemdir. Kuru saçlar, sertleşir, çabuk kırılır ve fazla kabarırlar. Bu durum zamanla rahatsız edici ve saçların sağlığına da zarar veren bir hale gelmektedir.

22.06.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:19) Kuru Saçlar Nasıl Canlandırılır?

Kuru saçlar nasıl canlandırılır sorusuna cevap ararken, buna sebep olan etkenleri de bilmek gerekir. Kuru saçlara sebep olan faktörler ise; demir eksikliği, kalsiyum eksikliği, kirli hava fazla güneşe maruz kalmak. Bu etkenler, saçların yapısını bozarak kurumasına yol açan en önemli sebeplerdir.

KURU SAÇLARA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER

Donuk ve cansız saçların temelinde bazı ihmaller de yatmaktadır. Kuru saçlar nasıl canlandırılır konusunu konuşurken, alınması gereken birtakım önlemlere de dikkat çekmek gerekir. Gündelik hayatımızda bazı noktalara dikkat ederek, saçlarımızın kurumasını ve sağlıksız görünmesini engelleyebiliriz.

Şampuan kullanım sıklığına dikkat etmek gerekir. Çok fazla şampuan kullanmak, saç kuruluğuna neden faktörler arasında en yaygın olanıdır. Sık aralıklarla saçlara uygulanan şampuanlar, saçlara doğal nemini veren yağları da yok etmektedir. Saçları sürekli fırçalamak da kırılma ve dökülmelere sebep olur. Saçları yumuşak hareketlerle, nazik bir şekilde taramak gerekir. Ayrıca saçları ıslakken taramak yerine, kuru haldeyken taramayı tercih etmelisiniz.  Fön makinesinin sıcaklık ayarını doğru belirlemek de saçların yapısını korumak için önemlidir. Saçlarınızı kuruturken, saç kurutma makinesinin ayarını düşük bir ısıda tutarak kullanmalısınız.

KURU SAÇLAR İÇİN DOĞAL BAKIM TARİFLERİ

Doğru malzemelerle, evinizde hazırlayacağınız saç bakım kürleri ile, saçlarınızı yeniden canlandırmanız ve nemlendirmeniz mümkündür. Kuru saçlar nasıl canlandırılır, ne gibi ürünler kullanmak gerekir bunları aşağıda bulabilirsiniz.

MAYONEZ

 Matlaşmış saçların parlaklık kazanmasında rol oynayan mayonezi mutlaka deneyin. 1 su bardağı mayonez, ıslak saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Daha sonra bir bone ile saçlarınızı kapatın ve 1 saat bekleyin. Ilık su ve şampuanla yıkayabilirsiniz.

BAL

Saçları yumuşatan ve nemlendiren bal da saç diplerini besleyerek kurumanın önüne geçer. Yarım su bardağı balı, ıslak saçlarınıza iyice yedirin. 25-30 dakika beklettikten sonra bol su ile saçlarınızı durulayın.

KARIŞIK BAKIM MASKESİ

1 çay bardağı kaynamış su, 1 tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı badem veya keten tohumu yağını iyice karıştırın. Biraz ılımasını bekledikten sonra saçlarınıza uygulayın. Bone takarak 1 saat bekleyin ve ardından şampuanla yıkayın.

SİRKE

Sirke, saçlara hacim kazandıran en güzel ürünlerden biridir. Hem saçları canlandırmak hem de parlatmak için bu yöntem uygulanabilir. 1 su bardağı sirke ile 4 bardak suyu karıştırın. Saçlarınızı önce şampuanlayıp durulayın. Sonra saç kremi uygulayın ve bu kez saçlarınızı hazırladığınız sirkeli su ile yıkayın. 5 dakika bekleyip tekrar ılık su ile durulayabilirsiniz.

Kuru saçlar nasıl canlandırılır konusunda dikkat edilmesi gereken önemli detaylar ve yapılabilecek başlıca doğal bakımlar bunlardır. Sağlıklı bir saç görünümü için, saçlarımıza gerekli özeni göstermeli ve haftalık olarak uygulayabileceğimiz maskelerle saçlarımızı dışarıdan beslemeliyiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal