18 Temmuz 2019
  • °
  • °
  • °
BIST
Dolar
Euro
Altın

Kuru İncir Dolması Nasıl Yapılır? Nefis Kuru İncir Dolması Tarifi

Vitamin deposu kuru incir dolması nasıl yapılır? İncir dolmasının malzemeleri neler? Davet sofralarının önerilen yemeklerinden olan kuru incir dolmasını daha önce denemediyseniz mutlaka yapmak isteyeceksiniz. İşte hazırlanışı!

Kuru İncir Dolması Nasıl Yapılır? Nefis Kuru İncir Dolması Tarifi

Davet sofralarınızı şenlendirebileceğiniz sıradışı bir tarfi olan kuru incir dolmasına ne dersiniz? Az zahmetli bol lezzetli bu enfes yemeğe bayılacaksınız.

İNCİR DOLMASI TARİFİ  

MALZEMELER: 

500 gram kuru incir, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 adet orta boy soğan,100 gram pirinç,2 yemek kaşığı çam fıstığı,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı yenibahar,1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI: 

Soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını alın ve ısıtın. Doğradığınız soğanları tencereye aktarın ve güzelce kavurun. Kavrulan soğanların üstüne çam fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci yıkayın ve süzün. Kavurduğunuz soğan ve fıstığın üzerine pirinçleri de katıp kavurmayı sürdürün. Baharatları pirincin üzerine ekleyin. Son olarak suyunu katın ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin.
Kuru incirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su katın ve incirler biraz yumuşayınca süzdürün. İncirlerin alt kısmını bıçak ile açın ve çay kaşığı yardımıyla içlerini dolma iç harcıyla doldurun. Soğuduktan sonra da servis edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri