26 Haziran 2019
  • Istanbul 28°
  • °
  • Izmir 29°
İmsak 03:26
Güneş 05:26
Öğle 13:12
İkindi 17:12
Akşam 20:47
Yatsı 22:39
BIST95.421
Dolar5,7853
Euro6,5743
Altın261,44

Kuru Fasülyenin Gaz Yapmaması İçin Bunları Yapın!

Yaz kış severek yediğimiz kuru fasülyenin midenizde gaz yapmaması için size birkaç tavsiyemiz var.Kuru fasülyeyi hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz. Yemeği hazırlarken içine katacağınız hangi baharat şişkinliği ve gazı engeller?

Kuru Fasülyenin Gaz Yapmaması İçin Bunları Yapın!

Kuru fasulye bazen midemize ağır gelen, sindirmekte zorluk çekeceğimiz oligosakkarit maddesi içerir. Peki kuru fasülyenin gaz yapmaması için yapılması gerekenleri derledik.

KİMYON

Bağırsaktaki gaz sıkışmasının önüne geçmek adına kuru fasulyeyi haşlarken içine bir tatlı kaşığı kimyon katmak yeterli olacaktır. Bu yöntemle kuru fasulye yedikten sonra rahatsızlığı engellemiş olacaksınız. Kimyon yerine kekik de kullanabilirsiniz.

BİRİKEN KÖPÜKLERİ ALIN  

Kuru fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatın! Islattığınız fasulyeyi ertesi gün haşlayın ve haşlarken üstünde biriken köpükleri toplayın. Bu köpükler gaz oluşumuna en büyük etkendir. Mutlaka bu işlemi yapmalısınız.

Eğer kuru fasulyeye karbonat katarak pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz çünkü karbonat gazı önlerken vitamin ve mineralleri de beraberinde yok eder.

ÇİĞ PATATES  

Fasulyeyi pişirirken içine bir adet çiğ patatesi ekleyin. Yemeğiniz piştikten sonra patatesi çıkarabilrisiniz. Bu işlemi tüm gaz yapan gıdalara uygulayabilirsiniz. Yemek piştikten sonra patatesi mutlaka çıkarmalısınız aksi halde patateste biriken oligosakkarit yeniden yemeğe karışacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfa aşağı kaydırın.

 

 

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.