Kurdele Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kurdele çiçeği uzun ve güzel yapraklarıyla bulunduğu ortama neşe katar. Birçok çeşidi bulunan kurdele çiçeği ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarımızı süsler. Peki, kurdele çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

19.01.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 19.01.2020-09:46)

Yetiştirilmesi en kolay iç mekan süs bitkilerinden biri olan kurdele bitkisinin bakımına ne kadar özen gösterirseniz o derece dekoratif olur.

KURDELE ÇİÇEĞİ BAKMI

Kurdele çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Yetişmesi için en ideal ortam aydınlık yerlerdir. Yaz mevsiminde haftada en az iki kere, kış mevsiminde ise bir kere sulanması yeterli olacaktır. Sulama esnasında kullanılan su kabı ölçeği hep aynı olmalı ve çiçeğe dökülen su saksının dibinde en fazla akşam sulanmış ise, sabahleyin tabakda biriken su dökülmelidir. Kurdele çiçeği rüzgar akımı olan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Kurdele çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra tekrar çiçek açması için solan yaprakların kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır. Toprak seçiminde humuslu ve lifli toprak kullanmak gelişimini iyi yönde etkiler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal