Kulaktaki Su Nasıl Çıkarılır?

Duş ya da banyo sırasında kulaklardaki su rahatsız edebilir. Peki, Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır?

10.12.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-16:28) Kulaktaki Su Nasıl Çıkarılır?

Suyun, kulağın derin noktalarına kaçması, kulakta tıkanma hissi oluşturarak rahatsızlık yaratabilir, ağrıya ve işitme kaybı gibi çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. Kulağa su kaçması hemen hemen herkesin hayatında en az bir kere karşılaşmış olduğu bir durumdur. Duş alırken, yüzerken kulağa su kaçabiir. Peki bu durumlarda ne yapılmalı? Haberimizin detaylarında bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz...

KULAĞA SU KAÇMASI DURUMUNDA NE YAPILMALI?

İnsanlar özellikle yaz ayları içerisinde, yüzdükten ya da banyo yaptıklarından sonra sık sık kulaklarına su kaçırabiliyorlar. Kulağa su kaçması durumu rahatsızlık vermekten başka herhangi bir şey yapmayabilir fakat suyun çıkartılmadığı durumlarda yahut kendi kendine çıkmadığı durumlarda, iltihapla, tahrişle yahut dış kulağında veya kulak kanalında, yüzücü kulağı olarak da tanınan enfeksiyonla uğraşmak durumunda kalınabilir. Neyse ki yalnızca birkaç oldukça kolay yöntemler ile kulağa kaçan suyu çok kolay bir şekilde kulaktan çıkartmak mümkündür.

Valsalva Manevrası

Valsalva manevrası ile kulaklarınıza kaçmış olan suyu çok kısa bir süre içerisinde çıkarmanız mümkündür. Bu yöntemin püf noktası ise östaki borularının açılması ile birlikte kulak zarının dışa doğru bombeleşmesini sağlamak ve bu biçimde kulağın içindeki suyu çıkarmaktır. Yöntemi uygulamak için ağzınızı kapayın, parmaklarınız ile burnunuzu sıkın ve bunun ardından derin bir nefes çekin. Hava basıncını dengeleme maksadıyla havayı burnunuzdan dışarı doğru verin, hareketi doğru yaptığınız takdirde östaki tüplerinin açık olduğuna yönelik bir patlama sesi duyulacaktır. Kulak zarınıza çok zarar vermemesi için burnunuzu çok zorlamadan bu işlemi yapmayı tekrarlamalısınız.

Saç Kurutma Makinesi

Kulağınıza kaçan suyun daha çabuk bir şekilde buharlaşmasını sağlayacak olan bir yöntem de saç kurutma makinesi yöntemi ile suların buharlaşma yoluyla kulağınızdan çıkmasını sağlamaktır. İşlemi uygulayabilmek için saç kurutma makinesini kulağınızın 15 - 20 cm uzağında tutmalı, sıcaklığının derecesini yükseltmeli ve hava basıncını da düşürmelisiniz. Bu biçimde kurutucuyu kulağınızda 30 saniye kadar kullanmanız yeterlidir. Bu anlatılan işlemi birkaç dakika sürmeyecek şekilde düzenli aralıklarla tekrar ederek kullanabilirsiniz.

Yer Çekimi Kullanımı

Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır sorusunun bir diğer yöntemi ise yer çekimi kullanımıdır. Söz konusu bu işlem için başınızı yere paralel gelecek bir şekilde çevirin, avucunuz ile kulağınızı kapalı tutun ve birkaç saniye kadar bastırdıktan sonra bırakın. Bu işleme çiğneme ve yutkunma gibi çeşitli  işlemleri de ekleyerek kısa bir süre içerisinde kulağınıza kaçan suyu çıkarabilirsiniz.

Gliserin

Özel dokusu ile kulakları yumuşatan gliserin, özellikle de kulak yıkatma işlemlerinin öncesinde doktorların önermiş olduğu bir ilaçtır. Kulağa kaçan suyun kir ile birleşerek jel kıvamına gelmesi sonucunda görülen ve oldukça işe yarayan gliserin maddesini günde 3 - 5 damla kadar kullanarak 5 - 7 gün aralığında kullanarak kulağınızda bulunan kirin yumuşayarak çıkmasında yararlanabilirsiniz. Bu süreç içerisinde kulakta kısa süreli olacak biçimde işitme kayıpları yaşanabilir.

Oksijenli Su

Halk arasında oksijenli su olarak da bilinen hidrojen peroksit kulağa su kaçması halinde yararlanılabilecek yöntemlerim içerisinde bulunur. Kulakta sıkışmış olan sıvıyı kolay bir şekilde çıkaran oksijenli su kullanımı için damlalık temin edilmesi yeterli bir işlem olacaktır. Damlalık ile birlikte kullanılacak oksijenli suyu kulağınıza birkaç damla kadar döküldükten sonra birkaç dakika kadar beklenmesinin ardından suyun boşalması için başınızı aşağı yönde eğmeniz gereklidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal