Kulağınızın Arka Kısmına Parfüm Sıkarsanız...

Eğer doğru yere parfüm sıkarsanız hem kalıcılığı artar, hem de parfümünüzü daha idareli kullanabilirsiniz. Peki parfüm nerelere sıkılır? Parfüm kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte bilinmesi gerekenler...

30.08.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 30.08.2018-14:40) Kulağınızın Arka Kısmına Parfüm Sıkarsanız...

Eğer doğru yere parfüm sıkarsanız hem kalıcılığı artar, hem de parfümünüzü daha idareli kullanabilirsiniz. Peki parfüm nerelere sıkılır? Parfüm kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte bilinmesi gerekenler...

HANGİ PARFÜM NEREDE KULLANIR?

Günlük yaşamda, özel davetlerde, ofiste, sporda bile parfüm sıklıkla kullanılmaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre her ortamda kullanılacak parfüm birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin iş yerinde ya da ofiste ağır kokular kullanmaktan kaçınılması tavsiye edilmektedir. Buna yönelik olarak hafif çiçek ya da meyve içerikli parfüm kokuları tercih edilebilir. Spor yaparken sıkılan parfümler arasında genellikle limon kokularının ağırlıkta olduğu görülmektedir. Limon kokusunun ferahlık ve temizlik hissi uyandırması spor için uygun olmaktadır.

Özel davetlere ya da akşam dışarı çıkıldığında kullanılacak parfümler için koku yelpazesi daha geniştir. Genellikle tercih edilen kokulara bakıldığında odunumsu, oryantal ya da baharatlı kokuların öne çıktığı görülmektedir. Bu tarz kokular geride iz bırakan kokular olarak bilinmektedir. Hangi tür kokunun kullanılacağı kişinin kendi zevki ve tercihi ile de alakalı bir durumdur.

PARFÜMÜ KULAK ARKASINA SIKARSANIZ...

Parfüm sıkarken vücut ısısının yüksek olduğu yerlere öncelik verilmesi gerektiği belirtilmektedir. Bir parfümün içerisinde konsantrasyon arttıkça buna bağlı olarak kalıcılığın da arttığı ifade edilmektedir. Buna göre yüzde yirmi ile kırk arasında konsantrasyonu bulunan parfümlerin yaklaşık sekiz saat kalıcı olduğu söylenmektedir. Vücutta ısının yüksek olduğu alanlara bakıldığında bunlar içerisinde kulağın arka kısmı ile çene çok sıcak olarak tabir edilmektedir. Bilekler ve omuzlar sıcak olarak ifade edilirken dirseğin iç kısmı ise normal derecede sıcaklığa sahiptir.

Erkeklerde boyun bölgesinin ve omuzların parfümü kalıcı tuttuğu söylenmektedir. Buna bilekler ve göğüs kısmı da dâhil edilmektedir. Kadınlar açısından bakıldığında ise kulağın arka kısmının, göğüs ve boyun bölgesinin parfüm kokusunun kalıcılığı için ideal olduğu belirtilmektedir.

PARFÜMÜ BÖYLE SIKIN

Parfüm sıktıktan sonra istenilen etkinin alınabilmesi için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi önerilmektedir. Bu sayede parfüm daha doğru şekilde kullanılmaktadır. Öncelikle parfüm uygun miktarda sıkılmalıdır. Yoğun parfüm kokusu rahatsız edici bir etkiye sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra parfümün kıyafetlere değil de vücuda sıkılması tavsiye edilmektedir. Çünkü parfüm vücut ısısı ile birleştiğinde kokusunu yaymaktadır. Aynı zamanda içerisinde alkol ve yağ olduğundan dolayı kıyafete sıkılınca leke bırakma olasılığı oldukça fazladır.

VÜCUDUNUZUN TEMİZ OLMASINA DİKKAT EDİN

Parfüm sıkmadan önce vücut temiz olmalıdır. Özellikle banyo sonrası parfüm sıkıldığında gözenekler açılmış olduğundan dolayı parfüm vücut tarafından emilmekte ve bu sayede kalıcı hale gelmektedir. Bunun yanı sıra parfümün uzaktan sıkılması gerektiği belirtilmektedir. Buna göre on beş ya da yirmi cm uzaktan sıkılmalı ve sıktıktan sonra ovuşturmadan kendiliğinden kuruması beklenmelidir. Bu sayede parfüm kokusu eşit olarak dağılmaktadır.

Parfüm kullanımı ile ilgili önemli noktalardan biri de saçlarla ilgilidir. Parfüm tarağa sıkılıp saçlar bu şekilde tarandığında yürürken parfüm kokusu daha kolay yayılmaktadır. Ayrıca kişi parfümü kendi cilt yapısına ve zevkine göre tercih etmelidir.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal