Krepeli Saç Nasıl Yapılır?

Krepeli saç nasıl yapılır? Krepeli saç yapma teknikleri nelerdir, hangi bölgeye uygulanır? İşte, krepeli saç hakkında merak edilenler...

22.06.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-11:48) Krepeli Saç Nasıl Yapılır?

Size aydınlatıcı bilgiler vermesi açısından Krepeli Saç Nasıl Yapılır bunları açıklayacağız. Bu kanıtlanmış kuaför hileleri saçları ince, narin, kısa veya uzun bile olsa gerçekten zengin bir saç modeli haline getirecektir.

KREPELİ SAÇ NASIL YAPILIR?

Bombe vermek istediğiniz kısımdan 3-4 parmak saçı alın. Saçların uçlarına dokunmayın. Saçın dip kısmına doğru ileri geri yaparak tarağı ittirin. Ne kadar çok krepe atarsanız saç o kadar bombeli ve kabarık görünecektir. Krepe için son adım uygulamaları şunlardır; bütün saçı elinizle nazikçe açın. Tarağınızı krepe yaptığınız bölge üzerinde tarar gibi yaparak düzeltin. Son olarak saç spreyi yardımıyla saçınızı sabitleyin ve yeni görünümünüzün tadını çıkarın.

KREPELİ SAÇ YAPMA TEKNİKLERİ

Saça krepe uygulamak için, uygun yıkama yöntemi ile başlayın. Bir saç modeline hacim katan şampuanlardan yardım alın. Bu tür şampuanlarda bulunan maddeler saçın yapısındaki zayıf noktaları “bulur” ve yeniler. Kuru saçlar için üretilmiş bir şampuan tercih ederseniz saçlarınız uzun vadede kalıcı olmayacaktır. Düzleştirici ya da fön makinesi gibi ısı veren ürünler kullanacaksanız mutlaka ısı koruyucu ürünlerden destek alın. Isı koruyucu ürünlerin hacim verici etkisi bulunduğu için saçlarınız krepe için daha dayanıklı olacaktır. Durulamaya geçtiğinizde ise hacim arttırıcı bir saç kremi kullanın.

Krepeli saç nasıl yapılır:

Kurutma sırasında başınızı eğin bu birçok kuaför tarafından önerilen iyi ve kanıtlanmış bir yoldur.  Başınızı düz hale getirdiğinizde fön makinesi ile biraz daha kurutun. Saçlarınız çok kısa ise bu yönteme dikkat etmelisiniz. Yıkadıktan hemen sonra saç diplerine köpük veya başka bir şekillendirici madde uygulayın, başınızı aşağıya eğin ve güçlü fön makinesi ile kurutun, saçı şekillendirin. Şampuanları, saç kremlerini ve saçı sertleştirecek balsamları deneyin. Saçlarınızı geriye doğru atın. Hangi yöne krepe uygulayacağınıza karar verin. Eğer tüm saça krepe işlemi uygulayacaksanız ön kısımdan başlayarak arkaya doğru devam edin. Doğru tarağı kullandığınızdan emin olun.

Krepeli saç nasıl yapılır: Tarak konusu uygun krepe yöntemi için çok önemlidir. Kalıcı bir sonuç elde etmek istiyorsanız doğru tarağa sahip olmalısınız. Saçlarınız kalın telli ise orta dişli tarak kullanın. Saçlarınız ince telli ise sık ve ince dişli taraklar kullanın. Bu tip yanlış tarak kullanımları saçlarınızda elektriklenmeye yol açacağı için kullanmanız tavsiye edilmez.

KREPE SAÇINIZIN HANGİ BÖLGESİNE UYGULANACAK?

krepeli saç görüntüsü

Krepeyi saçların gerisine mi, ense kısmına mı yoksa önüne mi yapacağınıza karar vermelisiniz. Krepe saçın hangi kısmını bombeli kullanmak istiyorsanız oraya uygulanmalıdır ve geri kalan saçlarınızı bir toka yardımı ile toplamalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal