Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi

Son derece pratik ve lezzetli bir tarife ne dersiniz? Sizin için hem lezzetli hem de hızlıca hazırlayabileceğiniz kremalı tavuklu güveç tarifini derledik. Peki, kremalı tavuklu ve mantarlı güveç nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

17.07.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:43) Kremalı Tavuklu Ve Mantarlı Güveç Tarifi

KREMALI TAVUKLU VE MANTARLI GÜVEÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

- 750 gram tavuk kuşbaşı

- 400 gram mantar

- 1 adet domates

- 2 adet kırmızı biber

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- yarım yemek kaşığı domates salçası

- 1 adet soğan

- 6-7 diş sarımsak

- sıvı yağ

- tavuk baharatı

- tuz

Üzeri için;

- 200 gram krema (1 kutu)

- kaşar peyniri

KREMALI TAVUKLU VE MANTARLI GÜVEÇ TARİFİ YAPILIŞI

İlk olarak kırmızı biber ve mantar yıkanır. Mantarın kararmaması için mantar ayrı bir kapta limonlu suda bekletilir. Sonrasında kırmızı biber, soğan ve sarımsak kesilir. Tavaya yağ konulup kavrulur. Kesilen tavuklar ayrı bir tavaya alınır ve kavrulur. Bunlar yapıldıktan sonra küçük kesilen mantarlar haşlanır ve haşlandıktan sonra tavuğun içine eklenir. Karıştırdığımız tavuklar ile mantarlar soğanların içine eklenir ve kısık ateşte iyi bir şekilde kavrulur. Daha sonrasında  salçası ve baharatları da eklenip kavrulur. Son olarak domatesler küp küp kesilir ve onlarda tavuğun içine eklenir. Eklenilen domatesler yumuşayana kadar pişirilir. Domatesler iyice piştikten sonra tencereden alınır ve güvençlere koymak üzere hazırlanır. İçleri yağlanılan güveç kalıplarına yapılan tavuklu ve mantarlı karışım eklenir. Bu kadar malzemeye 6 adet güveç kalıbı kullanılır. Güveç kalıbına koyulan tavukların üzerine krema eşit şekilde paylaştırılır. Fırın tepsisine biraz su koyulur ve hazırlanılan güveçler fırın tepsisinin içine koyulur. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. 20 dakika piştikten sonra tepsi çıkarılır ve güveçlerin üzerine rendelenen kaşarlar koyulur. Kaşarlar eklendikten sonra fırın tekrardan tepsiye konulur. Tekrardan fırına giren kremalı tavuklu ve mantarlı güveç tarifi  10 dakika sonra pişmiş olur.

KREMALI TAVUKLU VE MANTARLI GÜVEÇ TARİFİ SUNUMU

Fırından çıkarılan güveçlerin üzerine sunum güzelliği katmak için bir parça maydanoz veya dereotu konulabilir. İlk sıcaklığının ve buharının çıkması için biraz beklenilebilir. Böylece kremalı tavuklu ve mantarlı güveç tarifi hazır olmuş olur. Tabakta yenilmesinden keyif alınılıyorsa tabağa servis edilir. Genellikle bilinen ve tercih edilen güveçte yenilmesidir. Tercihen kremalı tavuklu ve mantarlı güveç tarifi yanına pirinç pilavı da yapılabilir. Büyük servis tabağını bir yanına güveç koyulup diğer yanına önceden kaseye koyulan pirinçte ters çevrilip tabağa çıkarılır. Yine tercihen yanına mevsim salatası da yapılırsa hem sunum olarak hem çeşit olarak ortaya iyi bir tabak çıkmış olur.  Servis tabağı artık sunum için hazırdır. Afiyet olsun.

KREMALI TAVUKLU VE MANTARLI GÜVEÇ TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALAR

- Mantarlar kararmaması için limonlu suda bekletilmeli

- Soğan, sarımsak ve biberler kısık ateşte kavrulmalı.

- Tavuklar eklenildikten sonra ateş yükseltilmeli suyu çekilince tekrardan kısılmalı.

- Üzerine eklenilecek kaşarlar kesilip koyulmak yerine rendelenmeli.

- Domatesler rendelenmek yerine küp küp kesilmeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal