Kötü Vücut Kokusuna Doğal Çözümler

İçerisinde çok sayıda kimyasal bulunan bu deodorantlar, kokuyu engellerken cilt açısından zarar verici etkilere neden olabiliyor. Bu nedenle doğal yollara başvurmak en akıllıca seçenek haline geliyor. İşte vücut kokusuyla başa çıkarken kullanabileceğimiz doğal ürünler…

07.02.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-14:41) Kötü Vücut Kokusuna Doğal Çözümler

Vücudumuzun sıcaklığı arttığında doğal olarak terleriz. Çok terleyince ve farklı nedenlerden vücudumuz kötü bir koku yaymaya başlıyor.

Her gün evden çıkmadan önce ve gün içinde kullandığımız deodorantlar kötü kokuyu ve nedenlerini maalesef yok etmiyor yalnızca bir süreliğine baskılıyor.

Diğer yandan içerisinde çok sayıda kimyasal bulunan bu deodorantlar, kokuyu engellerken cilt açısından zarar verici etkilere neden olabiliyor. Bu nedenle doğal yollara başvurmak en akıllıca seçenek haline geliyor. İşte vücut kokusuyla başa çıkarken kullanabileceğimiz doğal ürünler…

Karbonat bu konuda en çok kullanılan yöntemlerden biri. Karbonat cildin nemini emer ve aşırı nem ve terden meydan gelen kötü kokuyu engellemeye yardımcı olur.

Bunun yanında antibakteriyel bir ürün olduğundan, cildin üst tabakasını da arındırma işlevine sahip.

Elma sirkesi, güçlü bir antibakteriyel kaynaktır ve ayrıca cilde çok iyi gelir. Tüm cilt problemlerini çözmek amacıyla kullanılabilir. Elma sirkesini direk koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

Limon suyu, pH dengesini bozmadan, cildi kötü kokudan arındırır. Ayrıca asidik özelliğiyle, ter kokusunu engeller. Limonu ikiye ayırıp, koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. Kullanılıp bitirdiğiniz limonları da kullanabilirsiniz.

Yeşil çay, antioksidan olmasının yanında vücudu içerden temizleme özelliğine de sahiptir. Bu şekilde bakteri ve kötü koku oluşumunu engeller. Yeşil çayı günde birkaç bardak içerek ya da direk soğutup koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

Çay ağacı yağı, tüm cilt problemlerinde kullanılır ve muhteşem bir antibakteriyel ve antiseptik üründür. Ter kokusunu engeller ve hatta doğal bir parfüm olarak kullanılabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal