Kötü Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Mutfak lavabonuzdan gelen kötü kokuları kimyasal temizleyiciler kullanmadan da temizleyebilirsiniz. Kötü kokuları gideren yöntemleri sizin için derledik. İşte tüm detaylar...

24.08.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-11:31) Kötü Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Mutfak lavabonuzdan gelen kötü kokuları kimyasal temizleyiciler kullanmadan da temizleyebilirsiniz. Mutfağınızda hüküm süren kötü kokuları yok etmek için ilk olarak delikte bulunan, sabun ve yağ kalıntılarının birikmesine yol açabilecek küçük kalıntıları temizleyin.

Kaynar su lavabo temizliğinde kullanılan yöntemlerden biridir. 1- 2 litre suyu kaynatıp yavaş yavaş lavabo giderine dökün. Bu sayede kokuya yol açan kalıntıları ortadan kaldırabilirsiniz.

KÖTÜ KOKULARI YOK EDEN KARIŞIM

Diğer bir yöntem ise temizleyici özelliği bulunan doğal maddeler ile bu sorunu çözmektir. Karbonat, sirke ve kaynar su bu sorunu çözmek için yeterlidir. İlk olarak gidere karbonat dökün ve kalıntıların çözünmesi için bir süre bekleyin. Sonrasında da gidere sirke döküp biraz daha bekleyin. Son olarak yine kaynar suyu yavaş yavaş dökün.


Eğer bu yöntemlere rağmen koku halen daha giderilmiyorsa lavabonun plastik bağlantı borularını kontrol edebilirsiniz. Boruları sökerek yıkayarak tamamen temizleyebilirsiniz. Kokunun sebebi boruların kıvrımlarında biriken kalıntılar olabilir. Boruları ve gideri bu şekilde temizledikten sonra koku tamamen ortadan kalkacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal