Kötü Duruş Göğüslerin Sarkmasına Neden Oluyor

Hızla tüm dünyaya yayılan Coronavirüsü sebebiyle pek çok kişi evde kalarak kendilerini virüse karşı korumaya çalışıyor. Uzmanlar, bu süreçte kadınları dikkat etmesi gereken bir konuda uyarıyor: Karantinada da olsanız sütyenlerinizi giymelisiniz!

30.03.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-12:39) Kötü Duruş Göğüslerin Sarkmasına Neden Oluyor

Coronavirüsü salgını nedeniyle birçok kişi işlerini evden yürütmeye başladı. Bununla evden çalışma sürecinde şüphesiz daha rahat kıyafetler tercih ediliyor. Fakat uzmanlar duruş bozukluklarının göğüslerdeki bağ dokusuna hasar vereceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor.

KÖTÜ DURUŞ GÖĞÜSLERİN SARKMASINA NEDEN OLUYOR

Kozmetik cerrah ve cilt uzmanı Dr. Riccardo Frati, göğüsler yerçekimi ve yaş sebebiyle zaman geçtikçe sarkma eğiliminde olduğu için göğüslerin korunmasında sütyenlerdeki desteğin önemli olduğunu açıklarken, lüks bir Fransız iç giyim markasının satış müdürü Anna Akerlund da, “Kadınlar için sütyensizlik, evde kalındığı günden beri kutlanan küçük zaferlerden biri. Fakat sütyen takmamak duruşunuzu etkileyebilir özellikle büyük göğüslü kadınlar için sarkmalara ve sırt ağrısına neden olabilir” diyor.

Hazır Giyim Teknisyeni Victoria Shelton ise şu şekilde açıklamalarda bulundu:

“Kendimizi evde bulduğumuzda gardırop ihtiyacımız değişti. Ancak, göğüslerimizin desteklenmesi gerektiğinden kadınlar olarak sütyen giymeye devam etmeliyiz. Lütfen çekmecelerinize kaldırdığınız sütyenleri giymeye devam edin. Kiloluysanız duruşunuza zarar verebilirsiniz veya göğüsleriniz tam olarak desteklenmiyorsa sırt ağrınız olabilir. Memedeki bağların ligasyonunda desteksiz hasar meydana gelebilir ve bu da sarkmasına neden olur.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal