Köpüklü Türk Kahvesi İçin 4 Aşama

Hatrı kırk yıl süren Türk kahvesini, bir de köpüklü içerseniz keyfinize kimse değmesin... Bazen günde birkaç defa içtiğimiz, hoş sohbetlerin vazgeçilmez içeceği Türk kahvesini yapmanın en kolay yöntemini sizin için derledik.

22.11.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-10:54)

Enfes bit kahve hazırlamanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte bol köpüklü ve lezzetli Türk kahvesi yapmanın birkaç aşaması.

TAZE KAHVE KULLANIN 

Eğer imkanınız varsa taze çekilmiş kahve ile yapın, yoksa paketi yeni açılmış kahve alın. Bayat kahveden asla köpüklü bir kahve yapamazsınız.

SOĞUK SUYLA YAPIN 

Türk kahvesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken 2. önemli nokta ise musluk suyu kullanmamak olmalıdır. Kireçsiz, klorsuz tatlı su ile kahveden daha iyi netice alırsınız.Ve soğuk suyla yapıln kahve her zaman daha iyi köpürmektedir. 

1 fincan kahve için cezveye 2 çay kaşığı Türk kahvesi yeterlidir. Kahvenin suyunu da fincanla ölçüp koymanız hata yapmanızı engeller. Şeker oranını tercihe göre ayarlayabilirsiniz. sade kahveye hiç şeker atılmazken, az şekerli kahveye yarım, orta şekerli kahveye 1, şekerli kahveye ise 2 küp şeker atılır.

KISIK ATEŞTE PİŞİRİN 

Ve en önemli yerdeyiz. Kahvenizi mutlak ve mutlaka kısık ateşte pişirin. Çünkü yüksek ateş kahvenin hemen kabarıp taşmasına sebep olur.

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ TARİFİ 

Cezvenin içerisine her fincan kahve için; bir fincan su, 2 çay kaşığı kahve ve şeker atın. Güzelce karıştırın, cezveyi kısık ateşe koyun ve yavaş şekilde kaynama derecesine getirin. Kahve ne kadar ağır yani kısık ateşte pişerse o denli lezzeti artar. Kaynamaya başlayan üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın, tekrar kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın. Kahve, servis yapılırken kendine özgü Türk kahvesi fincanında servis edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal