Kontür Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Son yılların yeni makyaj akımı ise yüzü boyutlandırma olarak bilinen kontürleme işlemidir. Yüzü oldukça keskinleştiren bu yöntem nasıl uygulanır?

13.01.2018-17:41 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-17:37) Kontür Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Son yılların yeni makyaj akımı ise yüzü boyutlandırma olarak bilinen kontürleme işlemidir. Yüz kontörü pudra veya krem ürünler kullanarak yüzün yüksek yerlerini öne çıkartarak daha geriye atmak istediğiniz elmacık kemiği altı, alın, gıdı gibi bölgeleri geri plana çekmektir

Yüzü boyutlandırmak için öncelikle yüzünüzde kusur olarak gördüğünüz yerleri belirlemenizi gerekir. Mesela burnunuzdan rahatsızsanız onu kontürleme yöntemi ile daha kalkık gösterebilirsiniz. Bu işlem esnasında makyaj fırçalarından veya makyaj süngerinden yardım almak ürünleri daha homojen yaymakta kolaylık sağlar.

Yüz kontürleme de ilk olarak elmacık kemiğinin altına çene ve gıdı bölgesine eğer geniş ise alnınıza cildinizden koyu renk olan kontür ürününü fazla almadan sürmeniz gerekir. Bu işlemi azar azar ürün alarak uygulamak daha doğrudur. Yüzünüzde ön plana çıkarmak istediğiniz yerlere yani elmacık kemiği üzerine burun ucuna, dudak üstüne, iki kaşınızın arasına ve kaş altlarınıza cildinizden açık renkte bir aydınlatıcı ürün kullanarak yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal