Koltuk Altı Kararması Neden Olur? - Kararmalar Nasıl Önlenir?

Özellikle koltuk altı ve kasık gibi kıvrım bölgelerinde leke ve koyulaşma görülebilir. Kıvrım bölgelerinde yaşanan kararmaların ciddi bir nedeni bulunmamakla birlikte bir dermatoloji doktoruna gitmekte yarar vardır.

14.02.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-14:27) Koltuk Altı Kararması Neden Olur? - Kararmalar Nasıl Önlenir?

Özellikle koltuk altı ve kasık gibi kıvrım bölgelerinde leke ve koyulaşma görülebilir. Kıvrım bölgelerinde yaşanan kararmaların ciddi bir nedeni bulunmamakla birlikte bir dermatoloji doktoruna gitmekte yarar vardır. İşte detaylar...

Karamalar Neden Olur?

Bazı bünyeler, doğuştan renk koyulaşmasına daha yatkındır. Ciltdeki kararmalar, deriye rengini veren melanin adlı maddenin miktarının artması sonucu ortaya çıkar. Aşırı terleme, sık jilet, ağda kullanımı, şişmanlık ve hamilelik döneminde kararmalar, lekeler oluşabilir.

Sürtünme En Bilinen Nedenidir

Koltuk altı gibi kıvrım bölgelerinin kararmasını geçirmek için öncelikle kararmaya neden olan faktörün bilinmesi gerekir. Kıvrım bölgelerindeki koyulaşmanın en bilinen sebebi sürtünmedir. Koltuk altı ve genital bölgedeki tüyleri ağda veya jiletle sık aralıklarla alınması o bölgedeki deride, tahrişe yanıt olarak kızarıklık ve koyulaşmaya neden olur. Daha kalıcı epilasyon yöntemleri olan lazer epilasyon ve iğneli epilasyonla tüyler yok edilerek tekrarlayan travma ile oluşan lekeler önlenir ve derinin rengi giderek açılır.

Kararmalar Nasıl Önlenir?

Koltuk altı kararmasına yol açam bir diğer sık neden ise aşırı terlemedir. Aşırı terleme nemli ortam oluşturarak bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlara sebep olur. Bu enfeksiyonlar da koltuk altında renk koyulaşmasına yol açar. Cilt doktoruna danışılarak enfeksiyonların tedavi edilmesi ve terleyen bölgenin kuru tutulması gerekir. Soruna yönelik olarak Sentetik ve dar kıyafetlerin tercih edilmemesi, pamuklu rahat, iç çamaşırları giyilmesi daha sağlıklı olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal