Kolajen Nedir? Kolejan Takviyesi Gerekli Midir?

Kolajen vücudumuzda en çok bulunan proteinlerden biridir. Kolajen denince akla ilk olarak cilt bakımı gelmekte. Parlak ve canlı bir cilde sahip olmak için kolajen çok önemli.

26.01.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-15:21) Kolajen Nedir? Kolejan Takviyesi Gerekli Midir?

Kolajen vücudumuzda en çok bulunan proteinlerden biridir. Kolajen denince akla ilk olarak cilt bakımı gelmekte. Parlak ve canlı bir cilde sahip olmak için kolajen çok önemli. Kolajen cilde esneklik verir, daha genç ve sağlıklı görünmesine yol açar. Fakat tek görevi bu olmayan vücutta bir tutkal görevi üstleniyor.

Kolajen genel olarak kaslarımızda, derimizde, kanımızda, kemiklerde, kıkırdakta ve bağlarda yer alıyor. Cilt elastikiyetini yükseltirken, kemiklerimizi ve kaslarımızı birbirine bağlıyor, organlarını koruyor, eklemlere ve tendon yapısına destek oluyor.

KOLAJEN TAKVİYESİ

Vücudumuz düzenli olarak kendi kolajenini üretebilir ama bu üretim yaş aldıkça azalır. Sigara içmek, güneş ışınları ve sağlıksız beslenmek kolajen üretimini etkileyen faktörlerden bazıları.

Kolajeni tükettiğimiz besinlerden de sağlayabiliriz. Kolajen, prokolajenden meydana gelir. Vücudumuz, Glisin ve prolinin birleşiminden oluşur. Bu işlem için C vitamini de gerekir. Prolin, yumurta akı, süt ürünleri ve mantar, kuşkonmaz, lahana gibi sebzelerde bol miktarda bulunur. Glisin ise genelde protein içerikli besinlerde bulunur. C vitamini ise çoğu kişinin bildiği gibi portakal, mandalina gibi kış meyveleri, çilek, kivi, kırmızı biber de bulunur.

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, yaşlı bireyler ve artrit gibi problemleri bulunan kişiler için kolajen takviyesine gerek duyulduğu belirtiliyor. Ama dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş sağlıklı bireylerde kolajen takviyesinin herhangi bir fayda sağlamayacağı söyleniyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal