Türk toplumunun en güzel lezzetlerinden biri olan kokoreç, müptelaları için vazgeçilmeyecek derecede önemli bir yiyecektir. Birçok kişinin bayılarak yediği kokoreçin nasıl yapıldığını ve nasıl pişirildiğini sizlere anlatalım istedik.İşte kokoreç nasıl yapılır? detaylar haberimizde...

Evde yapmaktansa dışarıda yemeyi tercih edebilirsiniz, ancak yine de evinizde hazırlama imkanınız da var.

KOKOREÇ HAZIRLANIŞI;

Öncelikle aldığınız kuzu karaciğerini, yüreğini ve akciğerini iyice yıkayın. Suyunu süzdükten sonra da parmağınızın kalınlığından biraz daha büyük şekilde kuşbaşı olarak doğrayın. Hazırladığınız kuşbaşıyı rendelenmiş soğan, kekik, biber ve tuz ile karıştırıp belli bir süre bekletin. Sonrasında şişe geçirin ve iki ucundan bastırarak sıkıştırın.

Kuzunun bumbarı ve bağırsaklarını içli dışlı iyice yıkayıp tuzlayın. Daha önceden hazırladığınız şişlerin üzerine bu malzemeleri bir ucundan diğer ucuna kadar sarıp, uçlarını bağlayın. Son olarak da kuzunun karın zarını güzelce hazırladığımız şişin üzerine sarmalayın.

Pişirilmesi ve servise hazırlanması; Kokoreç evde ızgarada ya da tavada pişirilebilmektedir. Önce kokoreçi halka biçiminde kesin, ızgara altlı üstlü kızartın. Tavada pişireceğiniz zaman, kuşbaşı şeklinde doğranan kokorecin içine yeşil biber ve domates de katarak pişirin. Son olarak da pişirdiğiniz kokoreci pul biber, kekik ve tuz ilave ederek tatlandırın. Kokoreç artık servis edilmeye hazır, afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın