Kokoreç Nasıl Yapılır?

Türk toplumunun en güzel lezzetlerinden biri olan kokoreç, müptelaları için vazgeçilmeyecek derecede önemli bir yiyecektir. Peki evde kokoreç nasıl yapılır? Kokoreç nasıl pişirilir? Kokoreç baharatları neler? İşte detaylar…

02.07.2018-16:44 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-15:11)

Birçoğumuzun şüphesiz ki en sevdiği lezzetlerden biri kokoreç. Müptelası olunan bu lezzeti evde hazırlamak isteyenler için hem pratik hem de lezzetli kokoreç tarifini ve kokoreç nasıl yapılır? Kokoreç nasıl pişirilir? Kokoreç baharatları nelerdir? sorularını sizin için yazımızda bir araya getirdik. İşte tadı damağınızda kalacak kokoreç tarifi….

KOKOREÇ NASIL YAPILIR?

Birçok kişi kokoreç yapımının zor olduğunu düşündüğünden, dışarıda kokoreç yemeye gider. Ancak sizin için hazırladığımız bu tarifle, kokoreçi evinizde de rahatlıkla yapabileceksiniz. 

Kokoreçin Hazırlanışı

Öncelikle aldığınız kuzu karaciğerini, yüreğini ve akciğerini iyice yıkayın. Suyunu süzdükten sonra da parmağınızın kalınlığından biraz daha büyük şekilde kuşbaşı olarak doğrayın. Hazırladığınız kuşbaşıyı rendelenmiş soğan, kekik, biber ve tuz ile karıştırıp belli bir süre bekletin. Sonrasında şişe geçirin ve iki ucundan bastırarak sıkıştırın.

Kuzunun bumbarı ve bağırsaklarını içli dışlı iyice yıkayıp tuzlayın. Daha önceden hazırladığınız şişlerin üzerine bu malzemeleri bir ucundan diğer ucuna kadar sarıp, uçlarını bağlayın. Son olarak da kuzunun karın zarını güzelce hazırladığımız şişin üzerine sarmalayın.

KOKOREÇ NASIL PİŞİRİLİR?

Pişirilmesi ve servise hazırlanması; Kokoreç evde ızgarada ya da tavada pişirilebilmektedir. Önce kokoreçi halka biçiminde kesin, ızgara altlı üstlü kızartın. Tavada pişireceğiniz zaman, kuşbaşı şeklinde doğranan kokorecin içine yeşil biber ve domates de katarak pişirin. Son olarak da pişirdiğiniz kokoreci pul biber, kekik ve tuz ilave ederek tatlandırın. Herkes afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal