Kleopatra’nın Güzellik Sırları

Kleopatra her zaman dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak görülüyor ve çarpıcı görünümü ve bir nesilden diğerine yayılan güzel cildinin sözü.

22.06.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:35) Kleopatra’nın Güzellik Sırları

Eski Mısırlılar, 5.000 yıl önce bile güzellik ritüelleri ile ünlüydü ve gelecek kuşakların güzellik kraliçesi idi. Mısır kraliçesinin güzellik teknikleri o kadar ilerlemişti ki sırlarının çoğu bugün hala geçerli.

Kleopatra, 5000 yıl önce hazır bulunan doğal güzellik ürünlerini kullandı ve bugün hala geçerli:

Ölü Deniz Tuzları

Kleopatra Ölü Deniz tuzlarının iyileştirici özelliklerini fark etti ve onları doğal iyileştirici özellikleri için kullandığı için ünlüdür. Ölü Deniz tuzlarının temel mineralleri yenileyerek cilde sağladığı tüm faydaları tam olarak fark edip etmediği bilinmemekle birlikte, güzellik rutininin önemli bir parçasıydı.

Kohl (Göz kalemi-Eyeliner)

Mısır makyajı gerçekten kucaklamış bir ülke olarak büyük üne sahiptir. Kohl en ünlü icatlarından biri olan eyeliner'ın temeliydi. Kleopatra, kohl'u 5.000 yıldır sahip olduğu ünlü kedi gözü görünümünü yaratmak için kullandı. Kohl sadece bir güzellik ürünü olarak yararlı değildi, aynı zamanda enfeksiyonlardan korurken gözü güneşten korudu.

Süt ve Bal Yüz Maskeleri

Nemlendirici özelliği için bal kullanıldı ve Kleopatra'nın nemlendirme özellikleri için süt ve bal yüz maskeleri kullandığı bilinmektedir.

Süt Banyoları

Muhtemelen Kleopatra'nın güzellik rutininde kullandığı en ünlü ve eksantrik güzellik tekniğidir. Sütün içindeki laktik asit, cildi soymak ve gençleştirmek için biliniyordu. Şimdi, bugünlerde herkesin bir küveti ılık sütle doldurması pek olası olması gibi görünmese de, bu etkiyi çoğaltmak için banyo suyunuza ekleyebileceğiniz süt asitli ürünler mevcuttur.

Susam, Hintyağı ve Moringa Yağları

Zengin Mısırlılar aslında oldukça damarlıydı ve birçoğu aslında tam tersi olduğunda sanatta uzun, ince ve güzel olarak tasvir edildi. Eski Mısırlılar, kırışıklıkları önlemek ve genç bakışlarını korumak için düzenli olarak doğal yağlar kullandılar.

 Kına

Bugün kına, özellikle Orta Doğu ve Asya'da el, kol ve yüzlerde dekoratif ve törensel kullanımı ile tanınmaktadır. Ancak Kleopatra ve eski Mısırlılar da kınayı oje olarak kullandılar. Kına tırnaklarını boyamak ve korumak için uzun yıllar boyu kullanıldı. Ayrıca saçlarını istediği renge boyamak için ardıç meyveleri ve diğer bitkilerle karıştırılmış kına kullandı.

Gül Suyu Yüz Toneri

Mısır Kraliçesi, cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiren gül suyunu doğal bir yüz toneri olarak kullanmayı severdi. Sabah ve akşam yüzünüzü gül suyuyla silerek ya da bir sprey şişesine koyarak ve gün boyunca gerektiği gibi yüzünüze serperek aynı sonuçları elde edebilirsiniz.

Elma Sirkesi

Kleopatra'nın elma sirkesini, günümüzde hala popüler olan bir güzellik sırrı olan yüz durulama / tonik olarak kullandığı biliniyordu

Kleopatra'nın dehası, mevcut doğal ürünleri kendi yararına nasıl kullandığıydı. Mısırlılar cilt bakımı ve erken kozmetik sanatında ustalaştı ve Kleopatra tarihin yerini güzelliğin kraliçesi olarak bu şekilde güçlendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal