Kleopatra Güzelliğini Gül Suyuna Borçluydu! İşte Kleopatra'nın Güzellik Sırları

Zekası ve karakteriyle kendi döneminin dikkat çekici kadınlarından olan Kleopatra, kendine has güzellik bakım rutini ile de dillere destan güzelliğini konuştururdu. Peki Kleopatra'nın güzellik sırları nelerdi, ne kullanır, güzelliğini hangi ürünlerle desteklerdi? Gelin birlikte bakalım.

10.07.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-18:29)

Kleopatra'nın, günümüzde e kolaylıkla uygulanabilecek bazı bakım rutinlerini sizler için derledik. İşte Kleopatra'nın vazgeçemediği güzellik ürünleri.

KLEOPATRA'NIN GÜZELLİK SIRLARI

Süt banyosu

Kleopatra’nın banyo suyunu hazırlarken eşek sütü, bal ve badem yağı karışımı kullandığı biliniyor. Bu muhteşem banyoyu hazırlamak için 3 bardak sütü ( herhangi bir tür süt olabilir) yarım bardak bal ve 5 yemek kaşığı badem yağı ile güzelce karıştırın. Ardından hazırladığınız sıcak banyo suyuna bu karışımı dökün ve güzellik banyonuzun tadını çıkarın!

Deniz tuzu

Ciltteki ölü deriyi temizlemek için kullanılabilecek en doğal malzemelerden biri de kuşkusuz deniz tuzu… Kleopatra da ılık süt banyolarının ardından tüm vücudunu deniz tuzu ile ovarak cildinin daha taze, yumuşak ve canlı görünmesini sağlardı.

Gül suyu toniği

Cildi nemlendiren ve besleyen gül suyu, Kleopatra’nın favori bakım ürünlerinden biri! İster yüzünüze spreyle püskürtün isterse pamukla uygulayın: gül suyu yüzünüzün tazeliğini korumanıza destek olacaktır.

Saç bakım maskesi

Kleopatra’nın dillere destan siyah saçları her daim sağlıklı ve parlak görünürdü. Uzmanlar onun kullandığına benzer bir saç maskesi için şu tarifi öneriyor: 3 yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı badem yağı (yoksa zeytin yağı da kullanılabilir) – bu ikisini iyice karıştırın ve yeni yıkanmış saçınıza güzelce yedirerek 15 dakika bekletin ve durulayın. Yıpranmış saçlara iyi gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal